Sevil Shhaideh, instalată în biroul unui lider politic controversat

Sevil Shhaideh, instalată în biroul unui lider politic controversat

Vicepremierul Sevil Shhaideh. FOTO Mediafax

Vicepremierul Sevil Shhaideh îşi desfăşoară activitatea guvernamentală în biroul care i-a aparţinut mareşalului Ion Antonescu, informaţia fiind făcută publică luni, de secretarul general al Guvernului Grindeanu, Mihai Busuioc, la Antena 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Doamna Sevil Shhaideh ocupă biroul care în trecut i-a aparţinut mareşalului Ion Antonescu“, a spus secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, în timp ce prezenta modul cum au fost repartizate o parte dintre birourile din Palatul Victoriei.  
 
Mareşalul Ion Antonescu a fost conducătorul României între septembrie 1940 şi august 1944. Antonescu a  girat, prin deciziile sale, pogromul din Iaşi, soldat cu moartea a peste 10.000 de oameni. Acelaşi lider a fiost de acord cu represalii împotriva populaţiei din Odessa, la 23 octombrie 1941. Aproximativ 20.000 de persoane au fost ucise, iar aproximativ 40.000 trimise în lagăre de concentrare. 
 
Arestat la 23 august 1944, Ion Antonescu a fost condamnat la moarte pentru crime de război şi executat la 1 iunie 1946, alături de Mihai Antonescu, Gheorghe Alexianu şi Constantin Vasiliu, membri ai cabinetului său guvernamental. Deşi Antonescu a solicitat să fie ucis de armată, a fost împuşcat de gardienii de la Jilava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările