Sever Voinescu, pe făraş din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Voinescu, la un pas de excluderea din PDL   FOTO Adevarul
Sever Voinescu, la un pas de excluderea din PDL   FOTO Adevarul

Sever Voinescu, fost vicepreşedinte al PDL, este la un pas de excluderea din partid. Organizaţia PDL Constanţa a cerut excluderea lui Voinescu, iar conducerea PDL împărtăşeşte această opinie.

Organizaţia PDL Constanţa cere excluderea lui Sever Voinescu după ce, în campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, acesta a susţinut un alt candidat decât cel al PDL. Este vorba despre Maria Stavrositu, care a candidat din partea PPDD. Stavrositu a fost lider al PDL Constanţa, dar a fost exclusă din partid după alegerile locale.

„Numai departe decât joi când vom analiza situaţia din Constanţa pe baza unui program stabilit o să discutăm la faţa locului şi după ce vom avea toate punctele de vedere luni o să facem propunerile necesare în BPN”, a explicat Vasile Blaga, liderul PDL.

Blaga susţine că situaţia lui Sever Voinescu este cea a unui trădător, pentru că a susţinut un alt candidat decât cel al PDL. „Nu văd rostul pentru care ar rămâne în partid”, a spus Blaga.

Cine îl exclude pe Voinescu?

Excluderea lui Sever Voinescu a fost cerută de organizaţia de Constanţa, dar el face parte din organizaţia de Prahova, atrage atenţia europarlamentarul Cristian Preda.

 Conform statutului PDL, pentru a exclude un membru este nevoie de acordul filialei din care face parte. „Blaga va trebui să meargă la Ploieşti, nu la malul mării“, a precizat Cristian Preda, pe blogul personal.

Sever Voinescu a renunţat să mai candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie. De asemenea, după alegeri, Voinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL şi a rămas doar simplu membru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite