Sesiune extraordinara pentru o ordonanta din 1995, deja abrogata

Camera Deputatilor a intrat, incepand de ieri, intr-o sesiune extraordinara in care urmeaza sa dezbata, printre altele, o ordonanta emisa in 1995 de guvernul Vacaroiu, adoptata de Senat in septembrie

Camera Deputatilor a intrat, incepand de ieri, intr-o sesiune extraordinara in care urmeaza sa dezbata, printre altele, o ordonanta emisa in 1995 de guvernul Vacaroiu, adoptata de Senat in septembrie 1996 si transmisa inca din octombrie 1996 presedintelui de atunci al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase. Aceasta ordonanta privind regimul de producere si comercializare a produselor farmaceutice urmeaza sa fie probabil respinsa, intrucat prevederile ei au fost abrogate printr-o alta ordonanta din 1999. Deputatii au mai primit de la guvern un teanc de ordonante de urgenta, emise la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, intre acestea fiind cele "privind unele masuri de redresare financiara" a societatilor RAFO si Tutunul Romanesc, aceasta fiind o formula eufemistica pentru o noua scutire de la plata datoriilor catre buget. Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a fost strecurata si initiativa legislativa referitoare la protectia informatiilor clasificate. In urma cu aproximativ un an, Parlamentul a adoptat un alt proiect de lege privind secretele de stat si de serviciu, care a fost insa respins de Curtea Constitutionala, din motive procedurale. Deputatii urmeaza sa mai discute un proiect privind egalitatea de sanse intre barbati si femei, modificarea Codului Penal, precum si una din cele trei ordonante de urgenta emise deja in acest an de cabinetul Nastase. Ordonanta de urgenta aflata pe ordinea de zi a Camerei modifica o serie de articole din Legea privatizarii fostelor IAS, astfel incat concesionarii terenurilor agricole care nu si-au platit redeventa catre stat risca sa nu mai primeasca subventii de la buget. Unii parlamentari din opozitie au apreciat ca aceasta ordine de zi nu justifica organizarea unei sesiuni extraordinare si, de fapt, cabinetul Nastase a incercat sa scape astfel de presa mult prea preocupata de scandalurile Vantu si Armagedon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările