Sergiu Cunescu s-a stins din viata chiar in ziua cand implinea 82 de ani

Senatorii au tinut, ieri, un moment de reculegere in memoria fostului presedinte al PSDR, Sergiu Cunescu. El a incetat din viata miercuri seara, la Spitalul Fundeni din Bucuresti, exact in ziua in


Senatorii au tinut, ieri, un moment de reculegere in memoria fostului presedinte al PSDR, Sergiu Cunescu. El a incetat din viata miercuri seara, la Spitalul Fundeni din Bucuresti, exact in ziua in care implinea 82 de ani. Cunescu a fost presedinte al Partidului Social Democrat Roman in perioada 1990-1999 si a fost una dintre figurile remarcante ale politicii romanesti in primii ani dupa Revolutie. Partidul sau a participat la alegerile din 1996 impreuna cu Partidul Democrat, condus la acea vreme de Petre Roman, ajungand la guvernare pana in 2000, alaturi de Conventia Democrata. Dupa alegerile din 2000, cand PDSR a preluat puterea, Cunescu s-a impotrivit din rasputeri fuziunii cu pedeseristii, care aveau nevoie de PSDR pentru a putea intra in Internationala Socialista. Sergiu Cunescu a pierdut batalia interna din partid si i-a cedat lui Alexandru Athanasiu presedintia PSDR, dupa care formatiunea a fost inghitita, in 2001, de catre PSDR, nascandu-se astfel actualul PSD. Cunescu s-a retras atunci din viata politica. El a fost deputat intre 1992 si 2000, fiind membru al Comisiilor de politica externa si de Integrare Europeana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: