Moţiunea împotriva ministrului de Finanţe, respinsă: „Mă aşteptam ca domnul Mişa să vină cu demisia. Rămâneţi un perceptor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa. FOTO gov.ro
Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa. FOTO gov.ro

Moţiunea împotriva ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, a fost respinsă, după ce 68 de senatori au votat „împotriva“ acesteia, şi doar 33 de senatori „pentru“. În plen, ministrului Mişa i s-a cerut demisia de către Florin Cîţu, senator PNL.

UPDATE Senatorul Tanczos Barna a precizat că UDMR nu va vota moţiunea, dar cere Guvernului mai multă „predictibilitate“ şi „stabilitate“. 

UPDATE Traian Băsescu, senator PMP: Cred că Mişa e doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc: Dragnea, Vâlcov, olguţa vasilescu şi alţi specialişti din Kisseleff, nu din Palatul Victoria. Acum se culeg doar roadele nesăbuinţei şi a demagogiei.

UPDATE Florin Cîţu, senator PNL:  „Credeam că în Parlamentul României tratăm informaţiile cu mai multă responsabilitate (...) România e singura ţară care are deviaţie de la pactul fiscal. O să fie şi deficit excesiv. Se minte cu cifre directe în Parlamentul României. Mă aşteptam ca domnul Mişa să vină cu demisia aici. Ne-aţi arătat că nu jucaţi în liga băieţilor mari, ci rămâneţi un perceptor“. 

UPDATE Liderul de grup al liberalilor, Iulian Dumitrescu, a luat cuvântul în numele PNL. „Efectele incompetenţei dumneavoastră sunt devastatoare pentru economie“, a declarat Dumitrescu. Acesta a punctat faptul că PSD a reuşit să nemulţumească sindicatele şi patronatele, dar şi pe oamenii simpli. De asemenea, senatorul PNL a subliniat reprezentanţii partidului său vor vota „pentru“ moţiunea simplă. 

UPDATE Senatorul Radu Oprea a luat cuvântul în numele PSD. 

UPDATE Ministrul Ionuţ Mişa, în plenul Senatului: Situaţia economică e incomparabil mai bună ca în 2016. România înregistrează a doua creştere economică din UE, 6,1%. Unul din obiectivele politice fiscal bugetare a fost alcoarea unor sume importante pentru unele investiţii publice. Începând cu 1 ianuarie 2018 au fost stimulate mai multe activităţi. Sunt multe măsuri pozitive adoptate de Guvern. 

UPDATE Senatorul PNL Romulus Bulacu ciiteşte moţiunea simplă împotriva lui Ionuţ Mişa. 


PNL a depus marţi, la Senat, moţiunea simplă prin care critică „politica falimentară“ a Guvernului şi cere demisia lui Ionuţ Mişa din funcţia de ministru al Finanţelor. Moţiunea este semnată şi de senatorii USR şi PMP.

„Scumpirile la combustibili, electricitate, gaze şi credite nu au nevoie de traducere în limba română din «finanţista» domnului ministru Mişa. Se văd cu ochiul liber, se simt la buzunar. Actuala putere de stânga din ţara noastră a reuşit, în doar zece luni, să ciuruiască bugetul României prin cheltuieli populiste, să omoare investiţiile şi să scoată România cu un picior afară din Uniunea Europeană pe seama depăşirii angajamentelor legate de deficitul bugetar“, se arată în moţiunea simplă redactată de PNL şi semnată şi de USR şi PMP.

Liberalii arată că implementarea programului de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile a creat dezechilibre economice greu de surmontat, iar creşterea economică, bazată în totalitate pe consum, şi-a arătat deja costurile.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite