Senatul a votat eliberarea din funcţie a lui Horia Georgescu de la şefia ANI, în urma demisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef ANI, Horia Georgescu FOTO Marian Iliescu
Fostul şef ANI, Horia Georgescu FOTO Marian Iliescu

Plenul Senatului a votat, luni, un proiect de hotărâre de eliberare din funcţie a lui Horia Georgescu, din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în urma demisiei, după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor aprobate de ANRP.

Hotărârea privind eliberarea din funcţie a lui Horia Georgescu a fost adoptată de plenul Senatului cu 103 voturi ”pentru”, o abţinere şi un vot împotrivă.

Comisia Juridică a adoptat, săptămâna trecută, raportul prin care se ia act de demisia lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Biroul Permanent al Senatului a fost informat, în 23 martie, de Consiliul de Integritate al ANI în legătură cu demisia lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei şi a sesizat Comisia juridică pentru declanşarea procedurii de numire a unui înlocuitor.

Horia Georgescu şi-a dat demisia de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut, în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012.

Fostul deputat UDMR Marko Attila, fostul şef al ANI, Horia Georgescu şi parlamentarul Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată, în 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite