Senatul a respins proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Rămânem cu Ardealul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul a respins proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, iniţiat de UDMR. Legea a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor şi a stârnit criticile preşedintelui Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că cedează Ardealul la unguri. UDMR a asociat afirmaţia preşedintelui cu mesajele naţionaliste promovate în trecut de Corneliu Vadim Tudor.

Rezultatul votului: 126 pentru raportul de respingre şi 9 voturi împotrivă. Aşadar, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc iniţiat de UDMR a fost respins de Senat în calitate de cameră decizională. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o largă autonomieŢinutului Secuiesc. ”Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis, care l-a întrebat pe Marcel Ciolacu ce i-a promis Viktor Orban?

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a mustrat pe Klaus Iohannis pentru atacul politic referitor la Ţinutul Secuiesc, amintindu-i faptul că Administraţia Prezidenţială nu a reacţionat când ambasadorul României la Budapesta era atacat de oficialii maghiari.

Fostul preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, a cerut demisia lui Marcel Ciolacu de la şefia PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor şi l-a acuzat pe liderul social-democrat de o „monstruoasă iresponsabilitate”, după adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului privind autonomia Ţinutul Secuiesc.

Liderul UDMR Kelemen Hunor asociază afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, cu mesajele naţionaliste marca Vadim Tudor. Preşedintele UDMR aşteaptă scuze de la Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite