Senatul a amânat dezbaterea legii privind reducerea CAS, din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorii se reunesc luni în sesiune extraordinară FOTO Arhiva
Senatorii se reunesc luni în sesiune extraordinară FOTO Arhiva

Senatorii au programat, pentru astăzi, dezbaterea Legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, însă discuţia a fost amânată din lipsă de cvorum.

UPDATE Senatul a amânat dezbaterea privind Legea reducerii CAS.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară luni, de la ora 16.00.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora, conform Constituţiei.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii" şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL "îi mint pe români pentru a le lua voturile".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri că "există toate premisele" ca legea privind reducerea CAS să fie readoptată fără modificări de Parlament, "cu o majoritate covârşitoare", în sesiunea extraordinară.

Citeşte şi:

Tăriceanu, despre discursul lui Băsescu: „Se preface că îi pasă de echilibrul bugetar“

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat vineri declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la reducerea CAS, dar şi la intrarea României în recesiune tehnică şi a opinat că acesta lansează „atacuri de faţadă“.

Dispută între ACL şi Băsescu pe tema reducerii CAS: E o dovadă de ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD

Alianţa Creştin Liberală a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu pe tema reducerii CAS şi a opinat că  acesta acuză în mod nejustificat  PNL şi PDL, iar atacurile sale îl califică drept ipocrit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite