Senatorul Volosevici îşi retrage controversatul proiect privind numirea directorilor pe baza încrederii personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul liberal Andrei Volosevici face pasul înapoi, anunţând, sâmbătă, pe Facebook, că va retrage din Parlament proiectul de lege care prevedea numirea directorilor din administraţia publică locală şi centrală de către şefii lor pe baza încrederii personale şi aprecierii morale şi pofesionale, care a stârnit numeroase controverse.

Andrei Volosevici şi-a explicat decizia. „Am ştiut de la început ca va fi un proiect controversat. În fapt, iniţiativa mea a vizat următoarele aspecte: romanii îşi votează aleşii la nivel local şi naţional în funcţie de programele pe care candidaţii le prezintă în campaniile electorale premergătoare fiecărui scrutin. Sunt, însă, foarte multe cazurile în care noii aleşi se lovesc de rezistenţa sau reaua credinţă a unora dintre conducătorii instituţiilor subordonate care, din diverse motive, refuză să ducă la îndeplinire obiectivele propuse. Cazurile sunt nenumărate în toată ţara şi sunt convins că mulţi dintre primarii nou-aleşi trăiesc fenomenul şi îl înţeleg foarte bine, unul din cazurile elocvente fiind chiar cel de la Ploieşti”, a argumentat Volosevici.

El precizează că proiectul său de lege preia un model american care permite preşedintelui nou ales să-şi pună în aplicare programul cu care a fost ales.

”Regret că acest proiect nu a fost perceput ca atare şi a fost respins total de către formatori de opinie importanţi. În consecinţă, din respect faţă de aceştia, am luat decizia ca luni să îmi retrag aceasta iniţiativă din Parlament”, mai scrie Andrei Volosevici.

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploieştiului, a depus la Senat o iniţiativă legislativă care ar permite numirea în funcţiile de directori şi directori adjuncţi din ministere, instituţiile administraţiei centrale şi locale, a unor oameni numiţi direct de partide, fără concurs, pe baza "încrederii personale" şi "aprecierii" morale şi profesionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite