Senatorul Vergil Chiţac a demisionat din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Vergil Chiţac şi-a dat demisia din PNL. FOTO Arhivă Adevărul
Senatorul Vergil Chiţac şi-a dat demisia din PNL. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PNL Vergil Chiţac a demisionat, joi, din partid, precizând că acest gest are legătură cu contestarea alegerilor de la organizaţia municipală Constanţa, de la sfârşitul lunii martie, iar Curtea de Arbitraj din cadrul partidului nu a dat încă un răspuns la acea contestaţie. Parlamentarul a precizat că nu se va înscrie într-o altă formaţiune politică şi va activa ca independent.

„Demisia mea are legătura cu nesoluţionarea contestaţiei pe care am depus-o referitoare la alegerile de la Organizaţia Municipală a PNL Constanţa, din martie 2017. Îmi mai dau demisia şi pentru motivul următor: am aflat la Bucureşti că mai mulţi colegi din Constanţa se plâng de mine, că din cauza mea nu pot să facă şi să dreagă. Eu zic aşa: mă retrag din partid, le las calea liberă spre orizonturi nemărginite din punct de vedere politic. Mă tem că prezenţa mea aici face ca ei să dea vina pe alţii pentru insuccesele lor”, a spus Vergil Chiţac, citat de România Liberă.

„Categoric nu voi pleca la alt partid”, a precizat acesta.

Vergil Chiţac a fost, până la începutul anului 2016, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar în 2016 s-a retras din Marină cu grad de amiral şi s-a înscris în PNL. El a candidat din partea PNL la Primăria Constanţa, dar a pierdut, însă ulterior a fost cap de listă la Senat la alegerile parlamentare şi a ajuns în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite