Senatorul PSD Nicolae Moga vrea o nouă legislaţie care să asigure libertatea presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Nicolae Moga FOTO Arhiva Adevărul
Senatorul PSD Nicolae Moga FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul PSD Nicolae Moga a propus constituirea unui grup de lucru care să evalueze legislaţia existentă, în sensul modificării ei pentru a asigura libertatea deplină a presei şi pentru a preveni atacurile împotriva jurnaliştilor.

„Este cazul să acordăm atenţia cuvenită jurnaliştilor oneşti din presă. Şi fac o exemplificare concretă, referindu-mă la cei acreditaţi la Senat. Pentru informaţia corectă, transmisă în timp real, jurnaliştii îşi petrec 10-12 ore stând în picioare, cu un suc sau 2-3 cafele. Nu-şi permit să piardă timpul la masă pentru a nu pierde ştirea. Cu aparatura greoaie târând-o după ei, pentru că redacţiile nu au fonduri de investiţii pentru tehnică nouă. Ei sunt o echipă — a celor acreditaţi la Senat—, indiferent de canalul media. Nu se ceartă, nu au divergenţe, ci transmit ştirea fără nicio constrângere. Comportamentul lor ne poate folosi ca model. Prin conlucrare se pot realiza reglementări moderne, în spiritul apărării valorilor democratice ale unui stat de drept“, a spus senatorul PSD Nicolae Moga, potrivit Agerpress.

Senatorul spune c[ ultimele evenimente sunt îngrijorătoare în ceea ce priveşte libertatea presei. „Recunoaşterea dreptului jurnalistului de a exprima opinii fără a fi îngrădit de vreo autoritate politică, administrativă, economică sau juridică este o valoare inviolabilă şi nu suportă ingerinţe în câmpul competenţelor sale profesionale. În prezent asistăm la fenomene dramatice care impun o analiză detaliată şi măsuri urgente“, a mai spus Nicolae Moga.

Senatorul a votbit de situaţia precară în care se află presa. "Televiziunea publică, plătită din banii contribuabilului român, se află în imposibilitatea de plată a angajaţilor, dar şi de preluare a transmisiilor internaţionale de interes: finala la tenis, meciuri importante de handbal, fotbal etc. Decizia de evacuare a celor 5 posturi ale trustului Intact va produce o întrerupere a emisiei acestora, dacă va fi pusă în aplicare în termen restrictiv. 'Insolvenţa' atribuită celorlalte posturi — Realitatea, B1, RTV şi alte surse media — ne duc cu gândul la dorinţa unora de a exista un post unic sau niciunul", a spus senatorul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite