Marius Isăilă, salvat de senatori de la arestarea preventivă: „Puteţi ajunge în aceeaşi situaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul Senatului a respins, luni, cu 104 voturi „împotrivă“ şi 15 voturi „pentru“, cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă.

Senatorul PSD Marius Isăilă a declarat, luni, în plenul Senatului, că soarta sa este în mâinile colegilor, că este nevinovat şi că oricare dintre senatori poate ajunge în aceeaşi situaţie.

"De votul dumneavoastră depinde nu numai evoluţia mea profesională, socială, ci şi posibilitatea de a sta alături de copiii mei şi de a-i creşte aşa cum am fost învăţat de familia mea, de către cei faţă de care îmi este ruşine, acum, că mă aflu în faţa dumneavoastră, adică de către părinţii mei, care m-au educat frumos", a spus senatorul PSD.

„Azi a sosit raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea arestării preventive a senatorului Marius Ovidiu Isăilă, transmisă de către ministrul Justiţiei din partea Parchetului de pe lângă ICCJ", a afirmat Dumitrescu.Raportul Comisiei juridice a Senatului în privinţa solicitării de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o decizie, fiind paritate, astfel că hotărârea aparţine plenului.

Senatorul s-a prezentat, miercuri, la şedinţa Comisiei juridice şi a declarat la intrare că nu are nimic de comentat. Acesta a venit la comisia juridică însoţit de doi avocaţi.

La finele lunii aprilie, Comisia Juridică a amânat o decizie în cazul acestei solicitări. Procurorii spun că solicitarea de arestare preventivă este justificată de faptul că au fost constatate "repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 – 2014), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor – prin folosirea/interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse urmare a traficării influenţei, modalitatea conspirată de a aborda discuţiile cu tematică infracţională (în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialog în şoaptă însoţit de gestică), precum şi încercările de a şterge urmele infracţiunilor prin redactarea unor contracte false care să creeze o altă aparenţă decât realitatea primirii unor sume de bani".

Citeşte şi:

Comisia juridică: Paritate la vot în cazul ridicării imunităţii senatorului PSD Isăilă. Decizia finală aparţine plenului

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite