Senatorii cer listele cu creditele speciale acordate din 2011 de către Cec Bank. Nicula: Nu vor fi cerute date cu caracter personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii din subcomisia care anchetează activitatea managerială a CEC Bank doresc ca această instituţie bancară să le pună la dispoziţie normele bancare în baza cărora acordă credite şi lisele cu creditele speciale acordate din 2011.

UPDATE Preşedintele Comisiei de Buget, Cosmin Nicula, pentru „Adevărul“: Vrem să ştim dacă normele BNR au fost respectate, dacă managamentul este subjugat politic, dacă a dat credite preferenţiale şi dacă nivelul dobânzilor a fost calculat corect. Nu vom cere date cu caracter personal.

„Eu v-aş sugera să comunicaţi CEC-ului să participe şi prim-vicepreşedintele CEC şi ceilalţi membri din boardul CEC care se ocupă de creditare. Nu ne interesează vicepreşedintele administrativ al CEC-ului, cei care decid din punct de vedere al acordării creditelor, al politicii bancare, să ne pună la dispoziţie până atunci normele bancare aprobate de BNR în baza cărora lucrează CEC şi acordă credite şi să ne transmită o listă începând cu anul 2011 cu creditele speciale, cu creditele acordate în afara politicii normale de creditare“, a afirmat senatorul PSD Sorin Bota.

Senatorul PSD doreşte ca CEC Bank să comunice o listă cu normele bancare în baza cărora acordă credite. „Acele credite care se acordă ca orice afacere a unei bănci în condiţii speciale, în care decide directorul de sucursală din judeţe sau preşedintele sau vicepreşedintele din centrală, în baza competenţelor pe care le au fiecare şi a sumei maxime pe care o pot acorda", a declarat Bota în cadrul primei şedinţe a acestei subcomisii speciale.Senatorii vor ca CEC să le pună la dispoziţie normele bancare în baza cărora acordă credit“, a mai adăugat Bota.

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a ţinut să explice scopul înfiinţării acestei comisii. „Scopul acestei comisii este să studieze activitatea managementului CEC-ului indiferent şi să dăm un raport cât mai obiectiv vizavi de această activitate. Nu ne interesează un credit luat de o persoană fizică“, a precizat Dumitrescu.

Senatorii Comisiei de buget-finanţe au decis marţi că vicepremierul Daniel Chiţoiu şi preşedintele CEC, Radu Gheţea, vor fi audiaţi de senatorii din subcomisia privind activitatea managerială a CEC pe 9 decembrie. Pe 10 decembrie vor fi audiaţi prim-vicepreşedintele CEC, Andrei Stamatian, şi membrii Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Pe aceeaşi temă:

Parlamentul face încă o comisie de anchetă pentru cazul Călăraşi. Ponta: Preşedintele şi-a folosit funcţia pentru interese personale

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite