Senatorii juriști vor cere Universităţii Bucureşti o copie după cartea de muncă a Iuliei Motoc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Iulia Motoc
Judecătoarea Iulia Motoc

Comisia Juridică din Senat a decis marți să ceară Universității București o copie după cartea de muncă a judecătorului CCR Iulia Motoc după ce o publicație lansată de trustul Intact dorește să i se aducă la cunoștință anii de experiență ai judecătorului.

Potrivit unui Memorandum primit de Comisia Juridică a Senatului, redactorul-șef al publicației <<Ghimpele>>, Gabriel Popoiu, "solicită să i se aducă la cunoștință numărul anilor de experiență ai doamnei judecător Iulia Motoc conform dosarului depus la Senatul României pe baza căruia a fost desemnată în 2010 judecător al Curții Constituționale", notează NewsIn.

Comisia Juridică a luat marți în discuție solicitarea și a decis să ceară actele necesare Universității București. "Redactorul-şef al unei reviste publicate în România ne solicită să le comunicăm dacă doamna judecător Iulia Motoc de la Curtea Constituţională, la data numirii în această demnitate, îndeplinea vechimea în specialitate, de 18 ani, cerută de lege. Împreună cu colegii am convenit să solicităm o copie de pe carnetul de muncă, pentru că din CV pare a rezulta că îndeplineşte condiţiile de vechime prevăzute de lege. Vom verifica şi carnetul de muncă, printr-o solicitare în acest sens, la Universitatea Bucureşti, şi vom comunica petentului răspunsul solicitat", a declarat președintele Comisiei, Toni Greblă.

Constituția prevede la articolul 143 referitor la condițiile de numire ale judecătorilor CCR, că "Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să aibă pregătire juridică superioară, înaltă competenţă profesională şi o vechime de cel puţin 18 ani în activitatea juridică sau în învăţământul juridic superior".

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Curții Constituționale, în perioada septembrie 1989 -1990, Motoc a fost procuror stagiar la Procuratura locală Giurgiu. Între 1990 și 1995, ea a fost judecător la Judecătoria sectorului 2 din București, iar ulterior a devenit avocat în Baroul București, funcție pe care a ocupat-o până la numirea ei de către Senat, în iunie 2010, în funcția de judecător al CCR pentru un mandat de 9 ani, la propunerea UNPR.

În plan didactic, între 1995 și 1997 Iulia Motoc a fost asistent la Universitatea București, apoi a ocupat timp de un an funcția de lector la aceeași instituție, după care din 1998 până în 2002 a fost conferențiar la Universitatea din București. Din 2002 până în prezent, Motoc este profesor universitar de drept la aceeași instituție.

Iulia Antoanella Motoc (45 de ani) s-a născut la Timișoara în 20 august 1967.

În noiembrie 2007, grupul de presă Intact, deținut de familia Voiculescu, a lansat rețeaua de săptămânale locale Ghimpele, distribuite în județele Cluj, Brasov, Iași, Constanța și Caraș Severin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite