Senatorii jurişti au căutat nod în papură. Dosarului Microsoft, amânat încă două săptămâni, pentru că paginile nu erau numerotate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Senatului s-a întrunit abia azi, la ora 13.00, pentru o primă analiză a dosarului Microsoft, deşi termenul de 15 zile pentru a da raportul final, stabilit de Călin Popescu Tăriceanu, expiră miercuri. Senatorii jurişti trebuie să stabilească dacă se impune începerea urmării penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

UPDATE Senatorul PDL Alin Tişe, membru al Comisiei juridice, a anunţat că s-a amânat cu două săptămâni studierea dosarelor. Potrivit membrilor Comisiei juridice, dosarele au fost resigilate şi se aşteaptă ca o persoană de la Ministerul Justiţiei sau de la DNA să vină şi să numeroteze documentele.

UPDATE  Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, împotriva căeria DNA a cerut începerea urmării penale, a declarat, luni, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului, că s-au resigilat dosarele primite de la parchet, deoarece membrii comisiei au constatat că documentele nu erau numerotate.

Întrebată ce s-a întâmplat în şedinţa comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”. 

Senatorul Ioan Chelaru, membru în comisia juridică a Senatului, a declarat, pentru Adevărul, că raportul în cazul celor doi senatori se va da abia peste câteva săptămâni. „Astăzi se desigilează dosarul, începe să se studieze. Vreau să vă spun că referatul DNA are 76 de pagini, iar bibliorafturile în jur de 7.000. Eu am fost plecat în teritoriu şi n-am avut timp să mă uit pe ele.Nici ceilalţi colegi nu cred că s-au uitat“, a explicat Chelaru. Senatorul PSD are o explicaţie şi pentru rapididatea cu care au mers lucrurile la Camera Deputaţilor, în cazul deputatului PMP Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor. „La Vreme a durat mai puţin pentru că faptele au fost de acum un an, iar la Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu de acum 12 ani“, a fost scuza găsită de Chelaru.

Au început cu Mihăilescu

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat că a fost invitat să participe la şedinţa Comisiei juridice de luni pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la subiectul licenţelor IT (Microsoft).

"Am fost invitat să particip la şedinţa Comisiei juridice luni, la ora 13.00. Eu am primit invitaţie scrisă. Marţi este a doua şedinţă. Luni se deschid documentele şi marţi e din nou şedinţă", a spus el.

Biroul Permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, dând un termen comisiei de 15 zile pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

"Am încercat cu maximă rapiditate să operaţionalizăm această problemă. Am hotărât, conform procedurilor, Regulamentului, să înaintăm referatul şi copiile materialului probator către Comisia juridică, căreia i-am dat un termen de 15 zile pentru întocmirea raportului. 15 zile calendaristice, întotdeauna aşa se procedează. Deci, astăzi suntem în 1, pe 15 octombrie. (...) După ce vine raportul, acesta trebuie trimis, adus la cunoştinţa tuturor grupurilor parlamentare şi sigur că după aceea în prima şedinţă de plen va intra în discuţie", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent din 1 octombrie.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite