UPDATE Parlamentarii PDL şi PPDD au revenit în sala de şedinţă în care se dezbate bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României Foto Adevărul
Parlamentul României Foto Adevărul

Senatorii şi deputaţii PDL şi PPDD s-au întors în sala de plen unde are loc şedinţa în care se dezbate bugetul pe anul 2013.

UPDATE Bugetul SIE a fost aprobat cu majorarea de 2 milioane lei propusă de Comisiile de specialitate.

UPDATE Parlamentarii PDL au revenit în sală după ce li s-a transmis că le vor fi luate în considerare amendamentele.

UPDATE După apelul nominal, s-a constatat că parlamentarii prezenţi în sala de plen asigură cvorumul pentru desfăşurarea şedinţei. Prin urmare, parlamentarii PPDD au revenit la şedinţă.

UPDATE Discuţii în contradictoriu între vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi liderul deputaţilor PDL Mihai Stănişoară pe tema amendamentelor PDL care nu se regăsesc pe lista de amendamente care se dezbat în plen. 

Stănişoară a declarat că este ,,un abuz fără precedent" şi ,,o încălcare gravă" a Regulamentului să scoţi din raportul Comisiilor de Buget-Finanţe unele amendamente. Hrebenciuc îi răspunde: "Dacă faceţi dovada cã aţi trimis amendamentele şi nu au fost cuprinse în Comisia de buget-finanţe, le puteţi prezenta". 

 Viorel Hrebenciuc conduce şedinţa de plen în care se dezbate bugetul pe anul 2013.

UPDATE Senatorii şi deputaţii PPDD au părăsit şedinţa de plen. Liderul deputaţilor  PPDD Radu Popa a explicat că încă de dimineaţă nu a existat cvorum, necesar pentru dezbaterea proiectului de lege,

"Am cerut un apel nominal pentru a constata şi dumneavoastră ceea ce noi am constatat de azi dimineaţă şi anume că parlamentarii Puterii nu sunt în sală. Aroganţa preşedintelui Camerei Deputaţilor nu este suficientă pentru a asigura prezenţa parlamentarilor în sală. Noi vrem să vedem dacă parlamentarii vin să-şi susţină propriul buget. După ce vom constata câţi dintre parlamentari sunt prezenţi şi câţi sunt absenţi ne vom întoarce în sală", a explicat deputatul Radu Popa.

UPDATE Deputaţii şi senatorii PDL vor reveni în plen după pauză, la ora 14.00.

UPDATE Deputatul Dan Radu Ruşanu le-a cerut parlamentarilor PDL să prezinte amendamentele rătăcite şi care nu au fost prezentate în comisiile de specialitate.

UPDATE Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea susţine că este vorba de numai trei amendamente ale opoziţiei care au fost scoase din lista de amendamente.

"Am ieşit din sală pentru că preşedintele comisie buget-finanţe al Camerei Deputaţilor Dan Radu Ruşanu, cu de la sine putere, a scos din lista amendamentelor pe acelea care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri prin creşte bugetului SGG-lui. A declarat că va veni cu ele, până atunci am cerut întreruperea şedinţei ca să putem discuta pe amendamente. Înteleg graba puterii în a trece acest buget în care nici ei nu cred, dar nişte proceduri trebuie respectate", a explicat Blaga. 

Liderul PDL a mai afirmat că parlamentarii democrat-liberali vor reveni în sală numai în momentul în care se va respecta regulamentul şedinţei comune. 

"Nu are ce să explice. Nu poate scoate nimeni aceste amendamente. Dl preşedinte al Comisiei nu a dat sarcini niciunui membru al staff-ului tehnic al Comisiilor reunite de buget - finanţe pentru a scoate aceste amendamente. Vom reveni în sală când amendamentele, toate amendamentele vor fi în listă şi le vom discuta", a mai explicat acesta.

Întrebat cum va proceda PDL dacă se va vota bugetul de stat pe 2013 în seara acesta şi amendamentele nu vor fi introduce în listă, Blaga a punctat: "Atunci nu vom participa nici la votul final, vă garantez".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite