Senatorii au amânat cu o lună dezbaterea proiectului privind trecerea STS la MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Opriş, directorul STS Foto Arhiva Adevărul
Marcel Opriş, directorul STS Foto Arhiva Adevărul

Senatorii din Comisia pentru administraţie au decis, marţi, să amâne cu o lună dezbaterea iniţiativei legislative prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) trece în subordinea MAI. Ponta a cerut Parlamentului să treacă STS în subordinea MAI, după ce şeful statului a refuzat să-l demită pe Marcel Opriş, şeful STS, ca urmare a modului în care instituţia pe care o conduce a gestionat localizarea aeronavei prăbuşite în  Apuseni.

Membrii acestei comisii urmau să ia în discuţie marţi propunerea legislativă pentru modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, potrivit Mediafax.

Comisia pentru administraţie publică şi Comisia pentru apărare trebuiau să prezinte un raport comun încă din data de 15 aprilie.

La şedinţa Comisiei de administraţie, secretarul de stat care a reprezentat Guvernul a solicitat să fie amânată o decizie până în data de 2 iunie, motivând că Guvernul încă nu a definitivat proiectele.

Proiectul, iniţiat de parlamentari ai PSD, prevede reorganizarea STS ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.


Potrivit iniţiativei legislative, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente, MAI substituindu-se în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din toate actele normative, contractele, convenţiile, înţelegerile, protocoalele, memorandumurile şi acordurile în care STS este parte, inclusiv în litigiile aferente activităţii acestuia.

Legea are un caracter organic, iar Senatul este Cameră decizională.

Premierul Victor Ponta a cerut Parlamentului să treacă STS în subordinea Ministerului din Interne, după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l demită în CSAT pe Marcel Opriş, şeful STS, 
ca urmare a modului în care instituţia pe care o conduce a gestionat localizarea aeronavei prăbuşite, la 20 ianuarie, în Munţii Apuseni.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a cerut majorităţii parlamentare USD – UDMR, la sfârşitul lunii martie, să renunţe la transferul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din subordinea preşedintelui Traian Băsescu în subordinea Ministerului de Interne pe motiv că afectează interesele de securitate ale României.

Pe aceeaşi temă:

Trecerea STS la MAI, încă un pas şi devine lege. Deputaţii au trimis proiectul la Senat, fără dezbatere

Proiectul de lege iniţiat de PSD prin care STS va fi transferat de la CSAT la MAI, sub conducerea directă a premierului Victor Ponta, a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Ponta: Băsescu atacă în mod constant investitorii. Este un neadevăr că Huawei are vreo legătură cu STS

Premierul Victor Ponta le-a transmis astăzi investitorilor străini că România este o ţară sigură şi l-a atacat pe preşedintele Traian Băsescu, după ce şeful statului a spus că memorandumul încheiat între Guvern şi compania Huawei este cu dedicaţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite