Senator USR PLUS: „Vom afla preţul trădării consilierului nostru care a votat bugetul. Chirica să nu creadă că închidem ochii la şmecheriile din Primărie”

Senator USR PLUS: „Vom afla preţul trădării consilierului nostru care a votat bugetul. Chirica să nu creadă că închidem ochii la şmecheriile din Primărie”

Bugetul propus de Mihai Chirica pentru municipiul Iaşi a trecut, ajutat de votul unui consilier USR PLUS. FOTO: Arhivă

Senatorul USR PLUS Cristi Berea este de părere că se va afla, mai devreme sau mai târziu, „preţul trădării” consilierului Cezar Baciu pentru votul favorabil la bugetul Iaşiului. Berea a transmis şi un avertisment pentru Mihai Chirica, spunând că formaţiunea nu va închide ochii la şmecheriile din Primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristi Berea a transmis, printr-un comunicat de presă, că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a obţinut o victorie de moment, după ce a găsit un punct slab al echipei de consilieri USR PLUS.

„A căutat un punct slab al echipei şi se pare că l-a găsit în persoana lui Cezar Baciu. Nu vreau să fac referire nici la motivele care l-au făcut pe acesta să voteze bugetul, nici la promisiunile pe care i le-au făcut cei din PNL şi nici la fel de fel de potenţiale foloase materiale, cum am auzit că se vehiculează. Mai devreme sau mai târziu vom afla preţul trădării”, susţine senatorul USR PLUS Cristi Berea.

Berea consideră că bugetul local, în forma votată în Consiliul Local, amână cu un an dezvoltarea Iaşiului. Acesta a mai declarat că, la insistenţele USR PLUS, unele „monstruozităţ”" propuse de PNL şi PSD nu se mai regăsesc în buget.

„Chirica să nu creadă că dacă şi-a trecut bugetul noi vom sta deoparte şi că vom închide ochii la şmecheriile din Primărie. Lupta pentru Iaşi este la început. Vom continua să susţinem transparentizarea contractelor primăriei, cum vom continua să susţinem organizarea de concursuri pe bune în administraţia locala, în ciuda opoziţiei primarului Chirica. De asemenea vom continua să cerem un audit extern la nivelul Primăriei Iaşi, care să arate ieşenilor incompetenta administraţiei locale din ultimii cinci ani”, arată Cristi Berea.


Proiectul de buget local a trecut miercuri în Consiliul Local, din a treia încercare, votul decisiv fiind dat de consilierul USR PLUS Cezar Baciu. El a încălcat linia partidului, ceilalţi consilierii USR PLUS abţinându-se de la vot. PNL mai avea nevoie de un singur vot pentru a trece bugetul.

Conducerea USR PLUS a anunţat demararea procedurilor pentru excluderea din partid a consilierului local Cezar Baciu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările