Senator USR PLUS: Parlamentarii care votează la două mâini trebuie sancţionaţi. Este furt pe faţă. Şmecheria şi hoţia nu au ce căuta în Parlamentul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Sebastian Cernic
FOTO: Facebook/ Sebastian Cernic

Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic solicită sancţionarea parlamentarilor care votează la două mâini, spunând că acest lucru înseamnă „furt pe faţă”. Cernic îi ironizează pe parlamentarii de la PSD şi AUR care au votat în locul colegilor şi spune că probabil au crezut că „joacă la păcănele”.

„Funcţiile de senator şi deputat sunt funcţii de demnitate publică. Asta înseamnă că fiecare parlamentar trebuie să fie un model pentru ceilalţi, să fie demn şi să fie respectat pentru ceea ce este şi ceea ce face. Din păcate, unii parlamentari PSD şi AUR au greşit instituţia în care se aflau la votarea Legii Bugetului pentru anul 2021. Au crezut că joacă la păcănele în sala Plenului Reunit! La votul bugetului pentru anul 2021 au votat la două mâni – au votat şi în locul colegilor care chiuleau. Acesta este furt pe faţă. Şmecheria şi hoţia nu au ce căuta în Parlamentul României!”, a precizat Cernic într-un comunicat de presă, arată G4media.ro.

Sebastian Cernic va propune în grupul parlamentar al USR-PLUS modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, în aşa fel încât cine este prins că votează de două ori să fie sancţionat.

„Prin astfel de joc la două mâni riscăm să viciem un proces întreg, să fie anulate legi, iar ţara să intre într-o criză fără precedent. Votul trebuie exercitat de fiecare parlamentar în parte. Votul nu poate fi transmisibil ca biletele la teatru, iar cel care lipseşte de la şedinţă să simtă în buzunar la sfârşit de lună. Dacă aceşti parlamentari nu au chef să vină la muncă, să-şi dea demisia!”, a mai precizat senatorul.

Citeşte şi:

Vot la două mâini în plenul de luni. Cum au votat mai mulţi parlamentari PSD şi AUR pentru colegii care lipseau VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite