Senator UDMR:  Proiectul noii Legi a educaţiei e, de fapt, ca şi soţia faimosului detectiv Columbo. Ştim că există, dar nu a văzut-o nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UDMR e formaţiunea care înclină balanţa în Parlament. FOTO Biro Istvan
UDMR e formaţiunea care înclină balanţa în Parlament. FOTO Biro Istvan

Senatorul UDMR Novak Csaba Zoltan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deşi PSD a promis o nouă Lege a Educaţiei şi se vorbeşte despre aceasta, nimeni însă nu a văzut vreun proiect, la fel cum se ştie despre existenţa soţiei detectivului Columbo, dar care nu a apărut niciodată în serialul de televiziune.

„Proiectul noii Legi a Educaţiei, care nu există, este de fapt ca şi soţia faimosului detectiv Columbo, despre care ştim că există, dar nu a văzut-o nimeni. Am urmărit de trei-patru ori fiecare parte şi niciodată nu am avut ocazia să o văd, aş fi fost foarte curios. Partidul de guvernământ a promis în campania electorală o nouă Lege a Educaţiei, iată că după un an avem al doilea ministru al Educaţiei. Zvonuri sunt, dar nu s-a văzut nimic în legătură cu noua Lege a Educaţiei. Opinia noastră e că nu avem nevoie de o nouă Lege a Educaţiei, ci de o revizuire a legii care există. Noi vom sprijini toate modificările pozitive în viitor, dacă vor fi şi sper că vor fi“, a arătat senatorul, potrivit Agerpres. 

Novak Csaba Zoltan a arătat că indiferent care variantă se va alege, o nouă Lege a educaţiei sau revizuirea celei existente, parlamentarii UDMR vor fi pregătiţi cu propuneri concrete. „Am început o campanie de informare cu pedagogii din Târnăveni până la Sovata şi va continua acest şir de întâlniri. Sper ca la începutul sesiunii să avem un cadastru al problemelor din judeţul Mureş. Sunt probleme care se leagă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, deci de nivel local, probleme privind metodologia şi probleme care se leagă de modificări. Sper ca până la sfârşitul lunii ianuarie să avem acest cadastru şi să fim pregătiţi dacă apare şi prima variantă de lucru a noii legi sau a proiectului de revizuire a Legii Educaţiei', a adăugat senatorul UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite