Semnul lui Iordache – sinteză a guvernării PSD (...şi începutul Revoluţiei aşteptate)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul extrem de critic la adresa României, mai ales pe tema justiţiei, este o palmă serioasă dată guvernării PSD-ALDE. Însă, asta va fi doar picătura care va umple paharul pentru că altele sunt problemele grave ale PSD-ului.

Încă din campania electorală, cu programul acela fantezist, nesimţit chiar, promovat de PSD cu surle şi trâmbiţe, a fost clar că atunci când vor ajunge ăştia la putere vor distruge totul în calea lor: economie, stabilitate şi creştere economică, investiţii, sistemul de educaţie şi sănătate, pădurile, justiţia, principii, ierarhie de valori (atât cât era), şi era clar că vor crea inflaţie, vor creşte preţurile, vor devaloriza moneda naţională, vor creşte datoria publică şi vor fugări oamenii din ţară, ba chiar vor dori să scoată România din UE... Adică, vor crea haosul de care au atâta nevoie cu un singur scop: să scape cu uriaşele averi furate, să continue să rămână la butoane, să fure în continuare... Ah, era să uit, să ne facă şi nişte semne de genul Iordache (şi asta pentru că „pot“!), un semn care sintetizează rezultatele guvernării PSD...

Fără îndoială, nu trebuia să fii mare vizionar să îţi dai seama de un adevăr elementar, de nivel de clasa a VI-a: că programul PSD era o minciună gogonată şi că noua coaliţie va distruge economia şi ţara. Încă din 4 februarie 2017 am făcut o postare pe un contul meu de Facebook din acel moment (mi-am făcut cont public abia după ce a câştigat PSD alegerile, pentru a mă alătura în mod asumat „rezistenţei“!) în care arătam cei 10 paşi prin care se va auto-distruge PSD (împreună cu economia, evident) (aici postarea). Mie îmi pare că am ajuns pe la pasul 7: ar trebuie să urmeze cumva alegeri anticipate, pe care PSD le-ar pierde cu brio.

Ceea ce trebuie totuşi să remarcăm este că nu doar PSD este problema noastră; şi noi, ca popor, „ca neam“, cum perorează PSD-ul mai recent, avem o mare problemă şi aceasta nu este faptul că PSD a ajuns la putere – într-o perioadă de tranziţie, alternanţa la putere este aproape inevitabilă – ci că a existat un număr incredibil de mare de români care au crezut în acest program, sau, în cel mai bun caz, au sperat că măcar o parte din acest program al PSD-ului va fi realizat. Şi au făcut posibilă accederea PSD-ului la putere, fie că i-au votat, fie prin neprezentarea la vot. Am vorbit în acea perioadă post-alegeri cu sute şi sute de oameni şi am fost şocat să înţeleg că extrem de mulţi considerau că nu este vreo problemă că PSD-ul va ajunge la putere; ba chiar erau convinşi că lucrurile vor merge mai bine decât pe timpul guvernării Cioloş. Nu pun în discuţie că majoritate celor cu care am discutat nu şi-au dat seama de efectele pozitive ale guvernării Cioloş – pentru asta ar fi fost necesară o minimă cultură politico-economică, de vreme ce impactul acelor măsuri era semnificativ pe termen mediu sau lung şi nu de pe o zi pe alta, cum aşteaptă de obicei marea majoritatea a alegătorilor.

Însă, cum este posibil să crezi pe o perioadă lungă de timp gogoşile pe care le vând Dragnea, Dăncilă şi Vâlcov (Darius)? Şi pentru ca lucrurile să pară fără speranţă: mulţi dintre cei care credeau în această gogoaşă sunt acum dezamăgiţi nu că ar fi înţeles că acele promisiuni electorale erau pur şi simplu minciuni, ci doar pentru că, într-un fel sau altul, le-au fost afectate în mod direct anumite drepturi, privilegii, interese sau avantaje. Zilele trecute, am mers cu Blablacar-ul şi nu mică mi-a fost mirarea când şoferul, evident dezamăgit de actuala guvernare, m-a întrebat „Ce părere aveţi de programul de guvernare a PSD?“... De parcă s-ar putea emite vreo părere la o aşa gogomănie! Mai grav e că în ciuda tuturor semnalelor clare transmise de specialişti, de UE, de Banca Naţională, de FMI, sunt şi acum destui care consideră că în România nu vine nici o criză, că avem creştere economică, că salariile şi pensiile cresc (şi consideră că e foarte normal să crească!), că totul va fi bine...

Mă gândesc că ar trebui ca încă din clasa a V-a elevii să studieze în mod clar şi eficient câte ceva despre principiile fundamentale ale economiei, ale economiei politice, ale funcţionării unei societăţi, despre adevăratele valori şi toate celelalte care influenţează atât de dramatic viaţa unei comunităţi. O cerinţă absolut necesară pentru a deveni o societate normală. Altfel, la fiecare alegeri se vor găsi numeroşi şarlatani, populişti, ignoranţi sau visători care vor promite marea cu sarea bazându-se pe faptul că destui alegători pot fi prostiţi cu tot felul de minciuni sfruntate (precum programul PSD-ului).

Suntem în criză şi va fi tot mai rău! Poate că semnul lui iordache ar trebui să dea startul pentru Revoluţia aşteptată! Pentru că aşa nu se mai poate!...

Acum, de bine, de rău (mai mult de rău, decât de bine!), tot mai mulţi români înţeleg că Dragnea şi guvernul său ne îndreaptă direct spre prăpastie, iar trendul negativ pentru PSD va continua. Următorul pas necesar este o „revoluţie de catifea“ care să ducă la alegeri anticipate, la schimbarea majorităţii parlamentare, la schimbarea guvernului de incompetenţi şi arestarea grupului infracţional organizat ce terorizează România de doi ani... Ce ar însemna o „revoluţie de catifea“? Cred că e mai greu de răspuns, şi poate că cei care se pricep ar putea să dea soluţii, dar ceva trebuie să se schimbe în România: moţiuni de cenzură reuşite, ridicarea imunităţii celor anchetaţi de DNA (şi implicit arestarea lor), scoaterea în afara legii a partidului infractor (care atentează la siguranţa naţională), demisia din parlament a tuturor parlamentarilor din opoziţie, dizolvarea Parlamentului, un referendum etc.

Vine o iarnă grea, cu scumpiri în lanţ, concedieri, rapoarte dezastru despre România, trageri de urechi din partea altor foruri internaţionale, poate şi sancţiuni, scăderea nivelului de trai şi toate celelalte nenorociri care ne aşteaptă în mod cert. Începând cu primăvara viitoare, în orice moment ar avea loc alegeri, PSD va fi măturat de la putere cu cel mai dezastruos rezultat al lor. Cu cât mai târziu, cu atât mai rău pentru PSD, dar, din păcate, şi pentru noi.

Deci, suntem în criză şi va fi tot mai rău! Poate că semnul lui iordache ar trebui să dea startul pentru Revoluţia aşteptată! Pentru că aşa nu se mai poate!...

Postare Facebook, 4 februarie, 2017

Imagine indisponibilă
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite