Semnal din ALDE. Teodor Meleşcanu: Nu am de gând să îmi dau demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro
Şeful diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, că nu ia în considerare să demisioneze, deşi „orice membru de Guvern este remaniabil”.

Întrebat  la o conferinţă de presă prilejuită delansarea preşedinţiei bulgare la Consiliul UE, dacă consideră că postul său se numără printre cele posibil remaniabile în contextul discuţiilor despre retructurarea Guvernului, Meleşcanu a spus că „orice membru din Guvern este remaniabil” şi că el nu are de gând să demisioneze.

„În legătură cu remaniabilii, orice membru din Guvern este remaniabil. M-aţi întrebat dacă se referă la mine. Din acest punct de vedere, însă, nu pot să vă dau un răspuns, că nu eu mă remaniez. Vă asigur că nu am de gând să-mi dau în niciun caz demisia, deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul ministru şi care va fi acceptată, aprobată, de liderii coaliţiei de guvernare PSD şi ALDE”, a spus şeful diplomaţiei române.

Mai mult, acesta a subliniat că instituţia pe care o conduce nu e afectată de criza din PSD. „Din punctul de vedere al impactului, nu are nicio influenţă asupra politicii externe, care este o politică naţională, nu este o politică de partid sau ideologică. Este o politică în măsură să reflecte promovarea intereselor naţionale a României şi acest lucru îl facem şi unii dintre noi chiar ştim cum să o facem în continuare, indiferent de condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea”, a adăugat Meleşcanu.

PSD se reuneşte, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), la solicitarea mai multor lideri, care au avertizat că trebuie tranşat conflictul izbucnit la vârful partidului, după ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan că l-a minţit şi a spus că "dacă va fi lăsată" să îşi dea demisia el o va accepta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite