Selecţionata USL, în faţa galeriei de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Arena Naţională“ a fost umplută până la refuz cu militanţi USL FOTO: MARIAN ILIESCU
„Arena Naţională“ a fost umplută până la refuz cu militanţi USL FOTO: MARIAN ILIESCU

Ideea concurenţei dintre cele două evenimente s-a regăsit chiar în discursul premierului Victor Ponta de la lansarea candidaţilor USL.

„Ce strigaţi?  Jos, Băsescu, nu? Să vedeţi ce bine va fi când vom striga cu toţii. Colegii noştri europeni trebuie să audă ce cred românii despre Traian Băsescu", a afirmat Ponta, acompaniat de scandările celor prezenţi. Ponta l-a caracterizat pe Băsescu drept „ultimul comunist şi ultimul securist comunist al Europei". Ideea fost reluată şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Nu este adevărat că la Palatul Parlamentului stau Traian Băsescu şi PDL împreună  cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic este aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău, în Europa fără poporul tău eşti nimeni sau eşti o slugă. Popularii europeni sunt astăzi la Palatul Parlamentului cu preşedintele lor, noi suntem astăzi cu poporul fără preşedinte", a afirmat Antonescu.

LANSAREA LA FIRUL IERBII

În marea colorată de eşarfe galbene şi fulare roşii se plimbau agale salariaţi obosiţi, aduşi din toate colţurile ţării, ca să fie la număr, pensionari care au venit special pentru dl Ponta, dar şi copii de liceu, bucuroşi că au scăpat de o zi de şcoală ca oricare alta, şi care, în plus, puteau călca pe urmele proaspete lăsate de Mutu şi Bourceanu. În peisaj, stârneau invidia celor mulţi oamenii în uniformă trimişi de primarul Mazăre. Nu vă gândiţi doar la fotomodele blonde, îmbrăcate în costum de Che Guevara. Ieri, uniforma verde şi basca roşie au fost purtate şi de către doamne simpatice, trecute şi de a doua tinereţe, care îşi aşezau tacticos chipiul. Ceilalţi, care fluturau o biată eşarfă, întrebau cu discreţie: „Nu mai aveţi una în plus?" Aşa arăta drumul până la scenă, până la Victor Ponta şi la Crin Antonescu.

La tribuna VIP, lucrurile arătau puţin altfel. Costume fine, prezenţe feminine şi oameni amabili, care îi salutau până la pământ pe cei mai cunoscuţi dintre parlamentari. Pe scări, Marian Vanghelie se lăuda în faţa jurnaliştilor: „15.000 am adus în seara asta, aici!" Înăuntru, liberalul Ludovic Orban le explica colegilor de partid cum am fost furaţi de arbitrul scoţian, iar greii PSD, Miron Mitrea şi Marian Oprişan, însoţiţi de progresiştii Eugen Nicolicea şi de Miki Şpagă, aveau bisericuţa lor separată. În tribune, la fel, atmosferă de meci. Doar că, bannerele cu „Hai România!" au fost înlocuite cu „Împreună învingem", iar scandări precum „Pe ei, pe mama lor", au fost surclasate de „USL, USL".

DIN CULISELE ORGANIZĂRII

Pe parcursul zilei de ieri, Liviu Dragnea a supervizat, alături de vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, lucrările de pregătire a mitingului. La ora prânzului, gazonul era placat în totalitate, în mijloc fiind montată o scenă de aproximativ 400 de metri pătraţi. Scena de circa doi metri înălţime a fost acoperită integral de o copertină de culoare albă, pe care erau inscripţionate sigla USL şi sloganul  „2012 Anul Victoriei", scris atât cu roşu, culoarea PSD, cât şi cu albastru. Pe gazonul placat au trebăluit circa 150 de persoane care au cărat garduri, au montat scena, au întins copertine, au tras cabluri sau au aşezat pe fiecare scaun un pliant cu sigla USL cu marginile colorate fie în roşu, fie în albastru, fie în galben. În zona din faţa scenei, la nivelul tribunei „zero", a fost afişat un banner mare cu sloganul care se repetă „USL Unica Soluţie Legitimă", fie în culoarea roşie, fie în culoarea albastră, fie în culoarea galbenă. Mai sus, pe balustradă, a fost montat un banner alb, care practic înconjura stadionul şi pe care erau trecute numele judeţelor, în ordine alfabetică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite