Seful statului afirma ca romanii o duc mai rau ca-n comunism

Pentru prima data, aflat la Timisoara, intr-o zi de omagiu fata de eroii Revolutiei, 20 decembrie, presedintele Ion Iliescu s-a delimitat de presiunile care vin din partea revolutionarilor, de

Pentru prima data, aflat la Timisoara, intr-o zi de omagiu fata de eroii Revolutiei, 20 decembrie, presedintele Ion Iliescu s-a delimitat de presiunile care vin din partea revolutionarilor, de obtinere a unor avantaje materiale de pe urma participarii la Revolutie. Presedintele, care nu poate face usor un asemenea pas abrupt, a incercat sa dea un sens mai inalt participarii la Revolutie. El a declarat ieri, pe aeroportul din Timisoara, dupa doua intalniri, avute miercuri si joi, cu reprezentantii tuturor asociatiilor de revolutionari din oras : "In fond, Revolutia apartine poporului roman. Procesul a fost national, a cuprins intreaga tara si este revolutia poporului roman. Trebuie vazut elementul simbolic al recunostintei. (...) Este latura materiala care a starnit alte pasiuni si sensibilitati. In ceea ce ma priveste, eram mai aproape de perceptia timisorenilor si anume as fi considerat ca trebuia sa dam numai o recunoastere simbolica". El considera ca in conditiile in care astazi, in Romania, unii o duc mai greu decat inainte de 1989, "datoria" celor care guverneaza este in primul rand ridicarea nivelului de trai al populatiei, in definitiv, unul din scopurile Revolutiei. Nici revolutionarii nu ar trebui sa piarda din vedere acest deziderat comun, crede presedintele. "Cred ca asta este misiunea asociatiilor de revolutionari, sa ne ocupam de oamenii care au greutati", a spus seful statului, aceea de "a ajuta" familiile celor disparuti sau ranitii Revolutiei. "Tara trece prin momente grele. (...) Avem o situatie inca mai proasta decat inainte de 1989", a atras atentia presedintele. Ion Iliescu reprezinta o voce moderata, la fel ca si fostul presedinte democrat Petre Roman, participant si el la discutii. Claudiu Iordache a luat insa o pozitie mai hotarata. "Am propus abrogarea legii. Daca s-ar abandona principiul material, s-ar incheia si scandalurile intre asociatii".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările