şef de puşcărie, consilier la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu şi-a angajat în postul de consilier un fost director de puşcărie, Silviu Barbu, care, între 2002 şi 2006, a condus penitenciarul de maximă siguranţă de la


Preşedintele Traian Băsescu şi-a angajat în postul de consilier un fost director de puşcărie, Silviu Barbu, care, între 2002 şi 2006, a condus penitenciarul de maximă siguranţă de la Codlea. Barbu a absolvit dreptul, în 1995. În perioada în care noul consilier de stat pe probleme constituţional-legislative a condus puşcăria din Codlea, aici a avut loc o revoltă, care s-a încheiat după negocieri cu deţinuţii. În 2005, deţinuţii au produs alcool artizanal, s-au răsculat şi au luat un ostatic, dar s-au liniştit în scurt timp. Tot în acel an, un gardian s-a sinucis. În octombrie 2002, la şapte luni după ce Barbu preluase comanda penitenciarului, APADOR-CH sesiza faptul că este supraaglomerat şi se înregistrau numeroase cazuri de sifilis şi scabie. Potrivit declaraţiei de avere a proaspătului consilier al Administraţiei Prezidenţiale, statul român i-a răsplătit munca la conducerea puşcăriei din Codlea cu un salariu anual de 111.835 de lei, adică peste 2.500 de euro pe lună. (M.V.M.)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: