Sebastian Lăzăroiu: „Traian Băsescu nu se va întoarce niciodată într-un PDL condus de Blaga&co“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu nu vede posibilă o colaborare între Traian Băsescu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul
Sebastian Lăzăroiu nu vede posibilă o colaborare între Traian Băsescu şi Vasile Blaga FOTO Adevărul

Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial pentru analiză politică, afirmă că din declaraţiile liderului PDL Vasile Blaga rezultă că Traian Băsescu nu a mai avut nicio contribuţie după 2005 la zestrea electorală a PDL. Lăzăroiu mai adaugă că Traian Băsescu nu se va mai întoarce în PDL, dacă Blaga va rămâne în fruntea partidului.

„Din ce spune Vasile Blaga înţeleg că de fapt contribuţia lui Traian Băsescu la zestrea electorală a PDL se limitează la perioada 2001-2004, când partidul a crescut de la 7% la 16%. Aşadar, după 2005 Traian Băsescu nu a mai avut nicio contribuţie. Bun. În 2007, vechii PD-işti au fost adversarii redutabili ai proiectului PDL (PD+PLD). Chiar mult după constituirea PDL au susţinut că a fost o greşeală. Dacă era PD fără PLD, PD ar fi fost un partid de 80%, vă daţi seama... Dar aşa nu au reuşit să ia decât vreo 34% la parlamentarele din 2008“, a postat, luni, Lăzăroiu pe Facebook.

El adaugă că ar putea să dea mai multe exemple „de viziune a greilor“ din PDL după 2005.

De asemenea, Lăzăroiu a afirmat pe Facebook că Traian Băsescu nu se va mai întoarce într-un „într-un PDL condus de Blaga&co şi anexat intereselor PSD şi PNL“.

„Nu ştiu dacă Traian Basescu se va mai întoarce vreodată în PDL. Poate că da, poate că nu. Cert e că nu se va întoarce niciodată într-un PDL condus de Blaga&co şi anexat intereselor PSD şi PNL. Ce să mai scoţi dintr-un asemenea partid?“, a spus consilierul prezidenţial.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că niciodată nu îl va ataca pe preşedintele Traian Băsecu, pornind de la ideea că acesta a contribuit mult la renaşterea PDL, aducând partidul de la 7,2% în 2001 până la dublu în 2004.

Vasile Blaga le-a spus, într-o întâlnire, duminică, liderilor organizaţiilor judeţene PDL, că partidul nu intră "într-o discuţie" cu şeful statului şi că "singura reacţie fi va eventual de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia internă", au afirmat surse PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite