Sebastian Lăzăroiu, pus pe liber de Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu (foto).

Potrivit unui comunicat, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială vor înceta "prin acordul părţilor", începând cu data de 1 mai. Lăzăroiu ocupa funcţia de consilier prezidenţial, la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al Administraţiei Prezidenţiale, din 2007.

"Picătura care a umplut paharul"

Într-o declaraţie remisă ieri presei, Lăzăroiu a susţinut că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca studiile sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale. "Aşa cum apare şi în comunicat, a fost o încetare a raporturilor de muncă cu acordul părţilor", a ţinut să sublinieze Lăzăroiu. "Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", a mai arătat Lăzăroiu.

"Am avut o colaborare foarte bună", a descris Lăzăroiu relaţia sa cu preşedintele, cu care "a fost o onoare" să lucreze. Surse din PDL au susţinut că Lăzăroiu a fost "înlăturat", după ultimele sale aprecieri în legătură cu UDMR, care i-au iritat pe liderii Uniunii. El a spus că UDMR este o formaţiune „tolerată", dar pe care nimeni nu are interesul să o distrugă, fiind „un partener comod de guvernare", însă cu un potenţial limitat acum şi în scădere pe termen lung. De altfel, de-a lungul colaborării sale cu Palatul Cotroceni, Lăzăroiu s-a remarcat printr-o serie de declaraţii de care preşedintele a ţinut să se delimiteze.

Andrei Pleşu a fost primul care a abandonat Administraţia Prezidenţială, în mai 2005. Adriana Săftoiu a părăsit funcţia de purtător de cuvânt al Preşedinţiei la scurt timp după ce soţul ei de atunci, Claudiu Săftoiu, a plecat de la SIE, în prezent ea fiind deputat PNL. Şi Renate Weber a demisionat, ajungând eurodeputat liberal. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite