Sebastian Lăzăroiu, despre imunitatea parlamentarilor: „Societatea civilă ar trebui să facă presiuni pentru a o elimina din Constituţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Lăzăroiu Foto Adevărul
Sebastian Lăzăroiu Foto Adevărul

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie pe pagina sa de Facebook că 500 de mii de semnături sunt necesare pentru a face o presiune care să conducă la eliminarea din Constituţie a oricărei imunităţi la arestarea sau percheziţia unui parlamentar.

„Constituţia se revizuieşte chiar în acest an. Nu mă aştept ca vreun partid să susţină aşa ceva în mod credibil. Dar 500 de mii de semnături ar putea crea o presiune eficientă pentru o modificare în acest sens. Un ONG sau chiar un post de televiziune ar putea susţine o asemenea campanie“, scrie Lăzăroiu pe Facebook care este de părere că această eliminare ar trebuie să fie răspunsul societăţii civile la modificările din statutul senatorilor şi deputaţilor cu privire la imunitate. 

În continuare, Lăzăroiu susţine că în cazul în care cele 500 de mii de semnături ar deveni o realitate, liderul liberal Crin Antonescu ar fi primul care s-ar bate pentru operarea modificărilor din Constituţie.
„Şi, n-o să credeţi, dar, dacă ar exista aceste 500 de mii semnături, Crin Antonescu ar fi primul care să se bată pentru o asemenea initiaţivă. Pentru că el e singurul din arcul puterii care mai are o miză electorala in 2014. De altfel, acesta e şi motivul pentru care a fost primul din arcul majorităţii care s-a pronunţat împotriva super-imunitaţii“, mai afirmă Lăzăroiu.

Vineri seară, la Realitatea TV, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că partidul său nu a susţinut proiectul de modificare a statutului parlamentarilor şi, mai mult, o consideră „o complicaţie inutilă care sporeşte nepermic gradul de neîncredere” al electoratului.

„PNL nu e cu nimic implicat în chestiunea asta. Discuţia despre modificarea statutului nu avea alt rost decât de a face ajustările privind cheltuielile bugetare. Pentru asta s-a format acea Comisie. De ce această Comisie s-a apucat să discute delicatul articol privitor la imunitate, nu ştiu. Nu e în niciun fel o acţiune a PNL, nu susţin”, a afirmat cu tărie co-preşedintele USL.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite