Sebastian Ghiţă: Frunda bate câmpii. Declaraţiile unor consilieri fără relevanţă nu pot afecta relaţia România-SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a comentat declaraţia făcută de consilierul premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, şi a opinat că acesta din urmă “bate câmpii”.

“Cred că domnul Frunda bate câmpii. Nu vreau să-l jignesc şi să spun că a fost o declaraţie idioată, dar cuvântul neinspirat este mult prea blând. Statele Unite reprezintă cel mai important partener strategic al României. Dezvoltarea economică a României în condiţii de siguranţă şi stabilitate depinde de acest parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Domnul Frunda n-a realizat că declaraţiile sale vor fi folosite ca propagandă anti-Guvern”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Potrivit deputatului PSD, relaţiile dintre SUA şi România nu ar trebui să aibă de suferit “de pe urma unor declaraţii generate de consilieri fără relevanţă reală”.

“Eu cred că direcţia occidentală a României este incontestabilă şi că relaţiile privilegiate pe care România le are cu SUA nu pot suferi de pe urma unor declaraţii generate de consilieri fără relevanţă reală. Astfel de întâlniri, între factori de decizie din administraţia americană şi factori de decizie din administraţia din România vizează aspecte importante precum cooperarea economică şi dezvoltarea unor parteneriate pragmatice, precum şi teme de interes pentru investiţiile economice americane în creştere, din România”, a mai spus deputatul PSD.

Materiale pe aceeaşi temă:

Statul de drept, din nou sub lupa SUA. Cine este Victoria Nuland, emisarul american în România

Mâna dreaptă a secretarului american de stat John Kerry, Victoria Nuland, se va afla în acest weekend la Bucureşti, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de Externe Titus Corlăţean, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, despre eforturile depuse de România în vederea întăririi statului de drept.

Gyorgy Frunda, despre vizita secretarului de stat SUA: Unchiul Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie

Gyorgy Frunda, consilierul premierului pentru politică externă, a declarat, pentru ziare.com, că simte o atitudine de superioritate din partea SUA, referindu-se la vizita secretarului de stat adjunct american în Romania, Victoria Nuland, care spune că vine la Bucuresti pentru a discuta despre funcţionarea statului de drept.

Adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland vine la Bucureşti

Citeste mai mult: adev.ro/mz34u0

Adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland vine la Bucureşti

Adjunctul secretarului de stat american Victoria Nuland vine la Bucureşti

Adjunctul secretarului de Stat Victoria Nuland efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie, în cadrul unui turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite în Germania, Lituania şi Franţa, anunţă Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite