Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU: Orice partid şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte. Bogdan Diaconu: Îl aşteptăm pe Victor Ponta!

Sebastian Ghiţă s-a înscris în PRU: Orice partid şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte. Bogdan Diaconu: Îl aşteptăm pe Victor Ponta!

Deputatul Sebastian Ghiţă FOTO Eduard Enea

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că s-a înscris în partidul fondat de fostul social-democrat Bogdan Diaconu, arătând că PRU ar putea fi o opţiune de colaborare pentru celelalte partide. Mai mulţi parlamentari, printre care Mihai Sturzu şi Cristian Rizea, s-au înscris în PRU în ultimele zile, iar Bogdan  Diaconu spune că îl aşteaptă pe fostul premier Victor Ponta să facă pasul către partidul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu e un proiect anti - PSD sau anti - PNL, ci un proiect care să facă ce nu fac aceste partide. Capitalul românesc e ucis continuu. Orice partid politic din România şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%. Nu am discutat cu Victor Ponta, e plecat din ţară. Rămâne să vedem care va fi opţiunea lui. PNL are 23-24% în sondaje, iar PSD beneficiază de această impotenţă politică a PNL. Dacă ALDE nu ia un scor de 10%, acest PRU e o opţiune de colaborare pe scena politică” a declarat, la B1 TV, Sebastian Ghiţă, potrivit stiripesurse.ro.

Bogdan Diaconu, fodnatorul PRU, a anunţat aseară înscrierea deputaţilor Mihai Sturzu şi Sebastian Ghiţă. „Bine ai venit, Mihai! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Deputatul (fost PSD de Brasov) Mihai Sturzu s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi şi mai puternici...îl aşteptăm pe VP!“, a spus Bogdan Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Cristian Rizea, trimis în judecată pentru corupţie, a părăsit luni PSD, alăturându-se formaţiunii lui Bogdan Diaconu, PRU, şi spune că nu poate poate rămâne alături de social-democraţii pentru că ei sunt conduşi de un lider care l-a împiedicat să candideze la Primăria Sectorului 5 şi acum vrea ca Rizea să ajungă la închisoare.

„După 16 ani ca membru activ PSD am ales să întru într-o nouă familie politică, Partidul România Unită, condus de prietenul meu Bogdan Diaconu! Chiar dacă las în urmă foarte mulţi prieteni şi colegi, mă bucur că parte dintre ei îi voi regăsi aici în PRU ! Din păcate nu aş mai fi putut rămâne într-un PSD condus de cineva care nu doar că a făcut tot posibilul pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Sectorului 5, dar s-a gândit că trebuie să plătesc chiar cu închisoarea pentru asta!", scrie Rizea, pe Facebook.

În ultimele zile, mai mulţi membri PSD au trecut la PRU. Printre aceştia, deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, dar şi fostul purtător de cuvânt al Cabinetului său, Mirel Palada, alături de alţi doi deputaţi PSD şi PMP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: