Sebastian Ghiţă (PSD) vrea o lege pentru interceptarea cartelelor telefonice preplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că intenţionează ca în sesiunea parlamentară din toamnă să depună o iniţiativă legislativă care să permită interceptarea cartelelor telefonice preplătite de către serviciile secrete.


Sebastian Ghiţă, membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, argumentează acest demers prin faptul că segmentul cartelelor preplătite nu este acoperit, fiind folosit frecvent pentru infracţiuni economice.

„Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite“, a declarat Sebastian Ghiţă într-un interviu pentru Hotnews.

Deputatul Ghiţă a explicat şi modul în care vede procedura: „Concret, omul când îşi cumpără o cartela (...) va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să puna la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumită cartel“.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi interviu, Senastian Ghiţă s-a pronunţat pentru implementarea unui program PRISM, care să permit supravegherea comunicaţiilor pe Internet în cazul suspiciunilor de terorism ori infracţiuni economice grave.

Referindu-se la eventualele critici privind încălcarea vieţii private, deputatul a răspuns:„Viaţa intimă trebuie protejată. Capacitatea de a face rău societăţii nu trebuie protejată şi nu cred că s eva găsi un politician să facă rele contra libertăţilor omului, dar nici nu cred că mai trebuie să stăm cu mâinile în sân şi să tolerăm atâtea rele în numele libertăţii şi drepturilor omului“.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite