Sebastian Ghiţă: Mungiu Pippidi e un fel de Fethullah Gulen de România. S-a construit un plan de distrugere a serviciilor de informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sebastian Ghiţă FOTO Eduard Enea
Deputatul Sebastian Ghiţă FOTO Eduard Enea

Deputatul Sebastian Ghiţă spune că există un plan de distrugere a serviciilor de informaţii din România, de care politologul Alina Mungiu Pippidi nu este străină. Afirmaţia lui Ghiţă vine în contextul în care Mungiu Pippidi a spus că Partidul România Unită (PRU), în care s-a înscris şi Sebastian Ghiţă, este o creaţie a serviciilor secrete.

„Mungiu Pipidi e un fel de Fethullah Gulen de România. De 20 de ani această persoană ne tot da lecţii despre tot ce e în luna şi în stele. Am observat de o luna că în România s-a construit un plan de distrugere a serviciilor de informaţii. Fie că vorbim de SRI, SIE sau DIPI. SRI e atacat de ONG işti şi tehnocraţi pentru că se dezvoltă şi pentru că şi construieşte baze de date. Împotrivă SIE au apărut atacuri vizând operaţiunile din Africa. DIPI e decapitată şi terorizată pentru a i se află sursele de informaţii.  Mungiu Pipidi şi reţelele sale ONG-istice nu sunt străini de aceste lucruri. Să amesteci serviciile de informaţii în construcţii politice pentru a le decredibiliza e grav.“, a spus Sebastian Ghiţă, potrivit stiripesurse.ro.

Deputatul a arătat că PRU, partidul în care s-a înscris, va susţine serviciile de informaţii. „PRU va susţine mereu că serviciile de informaţii ale României să rămână puternice  şi vigilente.PRU nu vede în serviciile de informaţii ale României un manipulator politic şi nu le consideră organizaţii oculte precum Mungiu Pipidi. România mai are mulţi ofiţeri români care să lucreze onest în serviciile de informaţii şi care să înţeleagă jocul agenţilor de influenţa precum Mungiu Pipidi“, a mai spus Ghiţă.

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că s-a înscris în partidul fondat de fostul social-democrat Bogdan Diaconu, arătând că PRU ar putea fi o opţiune de colaborare pentru celelalte partide.”Nu e un proiect anti - PSD sau anti - PNL, ci un proiect care să facă ce nu fac aceste partide. Capitalul românesc e ucis continuu. Orice partid politic din România şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%. Nu am discutat cu Victor Ponta, e plecat din ţară. Rămâne să vedem care va fi opţiunea lui. PNL are 23-24% în sondaje, iar PSD beneficiază de această impotenţă politică a PNL. Dacă ALDE nu ia un scor de 10%, acest PRU e o opţiune de colaborare pe scena politică” a declarat, la B1 TV, Sebastian Ghiţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite