Sebastian Ghiţă: „Voiculescu e un tip extrem de abil, va şti să speculeze totul în favoarea sa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a vorbit sâmbătă seară, la România TV, despre situaţia lui Dan Voiculescu, urmărit penal pentru şantaj, dar şi despre presupusa implicare a lui Traian Băsescu în mai multe procese. În opinia lui Ghiţă, însă, nu disputele cu şeful statului au fost, la baza condamnărilor răsunătoare din politică.

În opinia deputatului PSD, Voiculescu va reuşi totuşi să se descurce, deşi Ghiţă a admis că procurorii nu ar fi acţionat fără probe. 

În ce priveşte alte condamnări, Sebastian Ghiţă şi-a exprimat regretul pentru condamnarea lui Adrian Năstase, însă a declarat că,referitor la Gigi Becali, nu crede să fi fost elemente necunoscute care să fi dus la condamnarea pe nedrept a acestuia. 

Iată principalele declaraţii ale lui Sebastian Ghiţă: 

Despre Dan Voiculescu: Nu de puţine ori, am auzit spunând oamenii că dacă faci aia, o încurci cu Vîntu sau te termină Voiculescu. 

Nu cred că vreunul dintre noi, astăzi, nevăzând probe, faimoasele stenograme, nu putem să ne dăm seama ce a fost între cele două trusturi media şi felul în care procurorii văd ce a făcut Dan Voiculescu. Nu cred că procurorii ar fi pornit asta fără probe, dar nu trebuie exagerat în direcţia punerii pumnului în gura presei. 

Voiculescu e un tip extrem de abil, de inteligent, va şti să speculeze fiecare acţiune în favoarea sa. 

Cred că ne apropiem de finalul unei etape de 25 de ani din viaţa României. I-aţi auzit. Trebuie să fie o schimbare de generaţii, nu mai putem trăi într-o societate în care cineva proiectează o forţă deosebită în societate împotriva unor parteneri de afaceri. Nu vorbesc doar de Voiculescu, ci şi de instituţiile statului. 

Nu cred că i-a picat chiar bine, eu îl cunosc şi pe dânsul, am văzut relaţia lui cu Mihai Gâdea.

E o chestiune clară pentru toată lumea că Voiculescu şi jurnaliştii de la Antena 3 au o relaţie strânsă, apropiată, se sfătuiesc. Nu m-aş băga în bucătăria lor.

De foarte mult timp, cam prin anul 2005-2006, am fost în relaţii normale cu Voiculescu. Nu le-aş zice calde, dar normale. 

Nu a ştiut nimeni că o să pună procurorii stenogramele în dosar. Am aflat toţi apoi. 

Despre Traian Băsescu: Nu ştiu dacă elementele de dispută cu Băsescu au generat aceste probleme. E greu, nu ştii dacă e un conflict între un mare mogul de presă şi un preşedinte sau două persoane private. Nu i s-a întâmplat nimic domnului Vîntu din cauza lui Băsescu, din cauza celor de la FNI. Aceea era marea problemă a sa. Vîntu a avut relaţii bune cu PDL, cu Cotroceniul. 

O să ajungă să fie responsabil de orice şi de niciunele, până la urmă. Îi cerem celui din vârf să decidă totul, să ştie totul. 

Despre Adrian Năstase: E o chestiune delicată discuţia despre un prim-ministru atât de bun care a ajuns într-o astfel de situaţie. A fost toată acea luptă a procurorilor. Nu cred că procurorii pot porni dosare tuturor persoanelor care greşesc. Nu au cum. Sunt limitaţi ca număr. Şi Adrian Năstase a trebuit să suporte două tipuri de presiuni: a adversarilor politici şi a adversarilor politici din interiorul partidului. În continuare, e păcat că România a pierdut un om ca Adrian Năstase. 

Despre Gigi Becali: Toţi aceşti oameni au avut relaţii şi de prietenie şi de inamiciţie. Îi punem prea mult în cârcă lui Băsescu chestia asta. În cazul lui Becali, nu am chef să văd oameni care sechestrează pe alţii. A greşit grav în faţa societăţii şi a legii. Nu se poate, ajungem mai rău ca în Transnistria până la urmă. 

Despre Liviu Dragnea: Pot să remarc că Băsescu a avut relaţii strânse cu toate aceste persoane. Nu cred că procurorii au fost aşa mult influenţaţi doar de vrerea lui Băsescu.

Despre Victor Ponta:  Îmi doresc ca Victor Ponta să selecteze cei mai buni oameni. Nu cred că sunt făcute cărţile pentru a şti cine va fi preşedinte. 

Partea bună e că Victor Ponta mai are mult timp să desăvârşească relaţia cu presa. 

Despre Crin Antonescu: Pot să spun că domnul Crin Antonescu se află în pole position. Are o structură solidă în spate. Dar nu cred că adevăraţii contracandidaţi i s-au arătat. 

Mă refeream la zona de dreapta a eşicherului politic. Nu cred că va fi neapărat un joc de partide, cred că va fi o luptă între nişte personalităţi şi societatea va căuta un model de preşedinte puţin diferit de Băsescu. Societatea se va repoziţiona.

Despre referendum: Ponta a fost foarte determinat, dar a şi trebuit să îşi asume rolul. A apărut o linie pe care, dacă o trecea, nu ştiu ce se întâmpla. S-a vorbit în acea perioadă că schimbăm judecătorii Curţii Constituţionale. E datoria noastră să respectăm ce am învăţat în acea perioadă. 

Nouă, celor din USL, ni s-a părut acel moment cu mandatul acela scurt la Cotroceni pentru Antonescu, o alegere bună, deşteaptă, normală. Nici eu nu îmi dau seama dacă am făcut ce era mai bine. Politic şi administrativ, era într-un şpagat acolo. Asta l-a încurcat, i-a creat anumite probleme. Nu l-a ajutat chestiunea aceasta.

S-au întâmplat lucruri care nu au convenit nici lui Băsescu, nici USL-ului, nici lui Ponta.

Despre guvernare: Peste 80% din oameni ne cer linişte, să ne ţinem de muncă. Ei au cu totul altă agendă. Nu avem altă şansă. 

Despre declaraţia de avere: E o chestiune simplă. Am averea trecută în declaraţia de avere, 140 de milioane de euro. Imediat după ce am ieşit liceul, am deschis o companie cu colegii mei. Am fost prima companie care a reuşit să intre în Bucureşti, să vândă produsele aici. Făceam tot felul de chestii complicate şi apoi ne-am dezvoltat. 

Astăzi, cadrul legislativ din România nu permite serviciilor de informaţii să ţină firme.

Pentru noi, firmele româneşti, să ocupăm cât mai mult din piaţa internă e extrem de important. Şi statul nostru are nevoie de parteneri. 

Cei mai mulţi bani i-am câştigat în urma unei afaceri de comerţ electronic, de vânzări pe Internet.Am lăsat banii aici, în România, chestiune pe care o recomand tuturor. Cred că România e o ţară sigură din punctul ăsta de vedere. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite