Sebastian Ghiţă demisionează din PSD. „Nu poţi să ai un agramat, un hoţ lider al partidului. Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax
Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax

Deputatul Sebastian Ghiţă, prieten apropiat al premierului, şi-a dat demisia din PSD, precizând că anterior a vorbit cu liderul social-democraţilor, Victor Ponta. Joi, Ghiţă i-a cerut preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, să se retragă din partid.

„Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. Cred că astăzi Victor Ponta este un altfel de lider.  Cred că a înţeles ce vor românii de la dânsul. Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înteles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD! Nu voi mai reveni în acest partid cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt  rezolvate. Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest  partid! Sunt un om tânăr, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sebastian Ghiţă.

Cât despre excluderile lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană din PSD, Sebastian Ghiţă a spus: „Mircea Geoana şi Marian Vanghelie au primit ce meritau. Le-am spus colegilor de-acum un an că trădează interesul comun pentru interesul personal. Geoana a vrut să-l santajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numşte ministru de externe, atunci va fi razboi în PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu. Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urat in partidele politice: corupţie, trădare, minciuna! Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Şi cred că ieri oamenii i-au aratat cu adevărat ce cred despre el. Nu poţi să ai un agramat, un neinstruit, un hoţ lider al partidului în Bucureşti, şi să câştigi alegerile. Ne era ruşine să spunem în tară ca Vanghelie este unul dintre noi! După congresul PSD vom vedea toţi dacă mesajul românilor a fost înteles sau este ignorat de oamenii din acest partid".

Ponta: O organizaţie nu merge după regula lupului singuratic

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că "sunt foarte mulţi colegi care spun că poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă" şi că acesta trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula „lupului singuratic“.

"A greşit! Cred că Sebastian Ghiţă trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. (...) Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun că, domnule, poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă. 

Poate că, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem: «Mulţumim». E colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărţim", a declarat Victor Ponta, la DCnews, referitor la afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă de joi seară, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă doreşte să se despartă de Sebastian Ghiţă, preşedintele PSD a spus: "Dacă se integrează într-o organizaţie, este promiţător. Dacă înţelege să o ia înaintea plutonului, la un moment dat va pierde echipa".

Victor Ponta a răspuns şi la întrebarea dacă există un conflict între Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, precizând că, din câte ştie el, nu există un astfel de conflict.

"Din câte ştiu eu, nu! E un conflict politic între mine şi Sebi Ghiţă! Suntem prieteni, dar nu sunt de acord cu lucrurile sau modul în care el face anumite lucruri pe scena politică. I-am spus şi ştie", a mai spus Ponta.

Cererea lui Ivan 

Preşedintele PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan, a cerut, vineri, conducerii PSD să se delimiteze de afirmaţiile făcute de Sebastian Ghiţă despre preşedintele de onoare, Ion Iliescu şi să-l sancţioneze pentru ”obrăznicia fără margini” făcută la adresa fondatorului partidului.

”Îi cer public lui Sebastian Ghiţă să revină asupra declaraţiilor de ieri, făcute poate într-un moment de tensiune sau supărare, să-şi ceară scuze domnului Ion Iliescu şi tuturor celor care au înfiinţat şi construit acest partid. Sunt zeci de mii de membri de partid care au pus suflet, au făcut sacrificii, au dus nenumărate bătălii, în timpuri în care domnul Ghiţă era finanţatorul altor partide politice”, a precizat Ivan într-o declaraţie.

Citeşte şi:

Vanghelie, la Adevărul Live: Dragnea s-a opus să deschidă noi secţii de votare în diaspora. În 2008, Ponta s-a umilit la Băsescu ca să-l pună ministrul justiţiei

Ponta: Cred că am putea continua şi cu un alt prim-ministru

Geoană a renunţat la funcţia de Înalt Reprezentant al guvernului. Pesedişti, luaţi-vă partidul înapoi!

Cum văd liderii PSD din ţară excluderea lui Şova, Geoană şi Vanghelie din partid: „Sancţionarea lui Geoană îl transformă într-un veritabil om politic“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite