Sebastian Ghiţă: Cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă susţine, într-o declaraţie de presă, că Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc au greşit faţă de PSD şi că aceştia trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei. Astfel, parlamentarul PSD cere suspendarea celor doi colegi, potrivit romaniatv.net.

„Conform deciziei de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu dacă au greşit şi în faţa legii. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus. Justiţia trebuie să arate adevărul despre retrocedări. Şi despre Macovei. Şi despre regimul Băsescu", precizează declaraţia deputatului social democrat.

Sebastian Ghiţă subliniază că „PSD nu acceptă astfel de situaţii” şi adaugă faptul că demersul său este unul realizat pentru binele partidului din care face parte.

„Nu vreau răul nimănui. Dar sunt sigur că Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabi Oprea şi Daniel Constantin pot să arate românilor că sunt drepţi şi corecţi. Nimeni nu este mai presus de lege. Hrebenciuc i-a atras şi pe alţi senatori într-o situatie rea şi gravă, riscând să compromită poziţia PSD. Procurorii sunt întrebaţi de ce apar astfel de anchete în campanie? Politicienii trebuie să se întrebe de ce fac astfel de lucruri in campanie! Hrebenciuc şi Şova trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei", adaugă deputatul PSD.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi de cumpărare de influenţă.

Noul dosar vine după ce Viorel Hrebenciuc a fost pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor ilegale a 90.000 de hectare de pădure, unde este implicat şi un alt deputat PSD, Ioan Adam.
 
La rândul său, Dan Şova, este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat emis de DNA, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce i-ar fi spus lui Viorel Hrebenciuc că va interveni pe lângă ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”).

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, despre trocul Hrebenciuc - Şova: „Pe vremea USL, PSD insista cu legea amnistiei şi a graţierii“

În contextul stenogramelor din referatul DNA, în care Viorel Hrebenciuc îi promitea lui Dan Şova şefia PSD în schimbul unei legi a amnistiei, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, spune că PSD insista în şedinţele USL cu iniţierea unei astfel de legi.

Percheziţii acasă la omul de legătură dintre Hrebenciuc şi „cârtiţa“ din DNA. Generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, îl avertiza pe liderul PSD de anchete

Procurorii anticorupţie au descins luni seară acasă la generalul Dumitru Iliescu, cel care îl informa pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele anchetate de magistraţi. Fostul şef al SPP este urmărit penal în acest dosar, alături de Hrebenciuc şi de Dan Şova, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ion Iliescu: Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Hrebenciuc

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, recunoaşte că nu cunoaşte detalii cu privire la discuţia dintre Hrebenciuc şi Şova, dar că nu crede că Viorel Hrebenciuc este atât de naiv.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite