Sebastian Ghiţă: Voi cere Comisiei SRI să prezinte câţi politicieni sunt interceptaţi în campanii. Ţinta dosarului meu este demisia lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că va cere Comisiei parlamentare de control a Serviciului Român de Informaţii (SRI) să prezinte numărul politicienilor interceptaţi în perioade de campanie electorală, fie cu mandat de siguranţă naţională, fie de la procuror. El a acuzat că prin dosarul său se forţează demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

„Nu-l mai consider azi pe procurorul Onea drept un procuror onest. Nu numai faptul că apar stenograme despre Călin Popescu Tăriceanu în dosar, sau i s-a impus să apară în dosar. Este implicare în politică. Nu este prima dată când procurorul Onea face astfel de lucruri. A mai apărut şi o stenogramă cu o discuţie între Victor Ponta şi Crin Antonescu, după care a scris că a fost semnat contractul Grossman ( firmă administrată de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu – n.r.). Procurorii s-au implicat şi la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu în 2012. O să cer în Comisia SRI, l-am sunat deja pe Georgian Pop, dar este o într-o mică vacanţă, numărul politicienilor interceptaţi în perioade de campanie electorală, fie cu mandat de siguranţă naţională, fie cu mandat de la procuror“, a spus Ghiţă la B1 TV.

Ghiţă s-a întrebat, retoric,dacă nu cumva ofiţerii de informaţii sau procurorii care obţin aceste informaţii nu le folosesc ulterior în lupta politică în beneficiul unuia sau altuia dintre candidaţi.

Omul de afaceri a afirmat că dosarul său "este despre Victor Ponta", deoarece procurorii i-au interzis să ia legătura cu premierul Victor Ponta. "Ce legătură au familia mea, firmele, evaziunea cu Victor Ponta?", s-a întrebat el retoric.

El a spus că nu toţi ofiţerii de informaţii sau toţi procurorii sunt "răi", dar că unii dintre aceştia abuzează de puterea de care dispun. 

Ghiţă a spus că luni va prezenta Procurorului General al României înregistrări prin care procurorii promit imunitate doar ca să spună informaţii care să ducă la el sau la Herţanu, ţinta finală fiind, astfel, demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru al Guvernului României.

Deputatul a afirmat că, dacă procurorii interzic unui număr de 100 de parlamentari să meargă în Parlament, atunci se pot schimba şi majorităţile parlamentare.

Procurorii DNA Ploieşti au extins, miercuri, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de noi fapte penale, între care coruperea alegătorilor. Potrivit DNA, Sebastian Ghiţă ar fi conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, pentru votarea lui Victor Ponta. "Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro", notează DNA într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite