Sebastian Ghiţă: În România, politicienii se ascund ca ilegaliştii şi nu îi caută nimeni. Nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI-ul. E firesc şi util

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Ghiţă consideră util schimbul de informaţii cu SRI atunci când se formează un cabinet. Foto: Inquam
Sebastian Ghiţă consideră util schimbul de informaţii cu SRI atunci când se formează un cabinet. Foto: Inquam

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, pe numele căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis un mandat european de arestare, a declarat, miercuri, că nu consideră o problemă schimbarea de informaţii cu SRI atunci când se întocmeşte lista unui cabinet. Acesta a spus că, în locul lui Victor Ponta şi al lui Liviu Dragnea, ar recunoaşte „foarte repede”, argumentând că „e firesc” şi „normal” să colaborezi cu SRI atunci când stabileşti Guvernul.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, difuzat de România TV şi preluat de B1, Antena 3 şi inclusiv de TVR, că uneori „politicienii din România se ascund ca ilegaliştii” şi că tocmai din acest motiv, schimbul de informaţii cu SRI la întocmirea unui cabinet de miniştrii este „firesc” şi „normal”. Acesta a mai precizat că în locul lui Liviu Dragnea şi al lui Victor Ponta, ar recunoaşte rapid colaborarea cu SRI.

„Câteodată, în România, politicienii se ascund ca ilegaliştii şi nu-i caută nimeni. Doi - spre deosebire de domnul Dragnea şi domnul Ponta, eu nu văd nimic rău în a întreba atunci când pui un guvern: 'Dom'le, avem o idee cu un ministru, lucrează cu vreun serviciu străin? Nu face ceva cu ruşii? Are parteneri de afaceri dubioşi? Deci, eu, în locul domnilor Dragnea şi Ponta, le-aş spune direct: 'Da (...), eu eram prim-ministru desemnat, eu eram şeful Parlamentului sau preşedinte executiv şi da, vorbim cu SRI de dimineaţa până seara'. (...) Aş ieşi foarte repede din chestiunea asta, recunoscând: 'E firesc, e normal, nu văd o problemă în a schimba informaţii cu SRI-ul'", a declarat Sebastian Ghiţă miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Romania TV.

Acesta a mai susţinut că "Liviu Dragnea şi Victor Ponta erau suficient de abili” pentru a „nu le dicta nimeni" şi că declaraţiile în care "dădeau vina unul pe altul" nu ar trebuie considerate neobişnuite. 

Totodată, Sebastian Ghiţă a spus că atunci când era întrebat dacă să fie verificate anumite informaţii cu serviciile, răspundea că acest lucru ar fi "normal".

"Eu nu eram chiar miezul de la gogoaşă, nu eram atât de important. Eu nu participam la discuţiile cu Crin Antonescu, Daniel Constantin, Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Dar oricând m-au întrebat pe mine dacă să întrebe, să vorbească, să verifice cu serviciile de informaţii, le-am spus că eu cred că e normal şi e util", a afirmat Sebastian Ghiţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite