Se reiau negocierile pentru funcţia de procuror european. PPE o susţine pe Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan

Liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European stabilesc joi componenţa echipei care va negocia cu Consiliul UE funcţia de procuror-şef european. PPE, familie politică din care face parte şi PNL, o susţine „ferm“ pe Laura Codruţa Kovesi, anunţă eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan.

”Vă anunţ că astăzi, în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-şef european şi va susţine foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruţa Kövesi. Astăzi, în şedinţa liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene şi să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-şef european”, anunţă europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

El afirmă că poziţia celui mai mare grup din Parlamentul European, Grupul PPE, grupul din care şi PNL face parte, va fi aceea ca această echipă de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanţii Consiliului şi să ajungă la un acord.

”Mandatul acestei echipe de negocieri, aşa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare şi cum a fost confirmat oficial de preşedintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European şi este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziţie ca urmare a procedurii obiective de selecţie ce s-a desfăşurat până acum”, subliniază Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite