Scrisoarea unui europarlamentar român către Marea Britanie, de Ziua Îndrăgostiţilor: „România te iubeşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PDL Petru Luhan precizează, pe blogul personal, că a transmis, astăzi, o scrisoare adresată liderilor politici din Marea Britanie, presei britanice şi celei din România. „Este prima scrisoare de dragoste a unei ţări către altă ţară“, adaugă el.

Redăm integral textul scrisorii apărute pe blogul europarlamentarului:

Dragă Britanie,

Pot să te numesc astfel? Ştiu că probabil nu m-ai observat, dar asta e irelevant. Am un mesaj important pentru tine. Ştiu că în trecut ai căutat pe cineva care să îţi fie fidel, să te iubească necondiţionat, dar ţi-ai pierdut speranţa în puterea dragostei, ai devenit morocănoasă şi neprietenoasă cu oricine a încercat să îţi câştige afecţiunea.

Cred că a venit timpul să laşi garda jos şi să mă asculţi. Ştiu pe cineva care este îndrăgostit nebuneşte de tine. Cineva care crede că limba şi ceaiul tău sunt la fel de dulci. Cineva care a încercat constant să obţină atenţie din partea ta şi ţi-a trimis muncitori care să te ajute din punct de vedere economic. Au fost foarte productivi şi te-au ajutat mult. Dar asta nu e tot. Toate publicaţiile financiare susţin că afacerile şi companiile tale înfloresc la ea acasă. Mai mult, Prinţul vostru iubeşte casa pe care a construit-o pe pământurile ei. Deşi poate ai uitat toate astea, ea nu a încetat să te iubească şi a încercat chiar mai mult să te impresioneze.

Când erai bolnavă, ţi-a trimis cei mai buni doctori care să îţi vegheze sănătatea şi i-ai păstrat. Când aveai nevoie de minţi sclipitoare în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, studenţii ei ţi-au îmbogăţit universităţile cu pricepere şi curiozitate. A fost foarte tristă când mi-a spus că le-ai luat economiile şi le-ai cerut banii înapoi. În ciuda tuturor acestor lucruri, a mai spus că trecutul e trecut şi a continuat să aibă sentimente pentru tine.

În cazul în care încă nu ţi-ai dat seama cine e, trebuie să îţi reamintesc că, deşi ai fost răutăcios, te-a invitat pe la ea.

Sper să vezi acum că dragostea adevărată nu cunoaşte limite. Chiar dacă acele limite au fost impuse de tine, România încă te iubeşte din toată inima. Sunt încrezător că voi două vă potriviţi şi că vei găsi în România sufletul tău pereche.

Mai am un singur lucru să îţi spun, dragă Britanie.

Începe să crezi în dragoste adevărată!

Semnat,

Un Cupidon aspirant,

 Membru al Parlamentului European,

Petru Luhan

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite