Scrisoare deschisă a PLUS adresată lui Iohannis: Crearea unor funcţii eterne de rector reprezintă o formă de dictatură în universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul condus de Dacian Cioloş, PLUS, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se opună promulgării unui act normativ trecut de Parlament, prin care e modificată Legea învăţământului.

„V-aţi asumat public în numeroase rânduri realizarea tuturor eforturilor pentru „România educată”. Comisia prezidenţială a realizat un dialog consistent cu toţi actorii educaţiei din România, iar viziunea unei astfel de Românii a fost făcută publică, urmată cel mai recent de evenimentul din data de 29 ianuarie organizat la Cotroceni pe marginea metodelor de finanţare a transformărilor legislative izvorâte din această viziune, eveniment la care v-am ascultat vorbind încă o dată despre importanţa educaţiei pentru viitorul nostru, ca societate”, se arată în scrisoarea deschisă a PLUS. 

Reprezentanţii PLUS îi cer lui preşedintelui Iohannis să se pună modificărilor făcute de către Parlament. „Ieri, am asistat consternaţi la un atac frontal declanşat asupra şanselor reale de transformare a învăţământului universitar. Ieri, a fost adoptată de către senat şi trimisă către promulgare modificarea adusă la Legea 1/2011 a educaţiei prin Legea 159/2019. La această lege, un amendament de ultim moment (amendamentul nr. 39) adus chiar de către preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul senatului, Liviu Marian Pop, elimină limitarea rectorilor la două mandate succesive „complete”, permiţând prin modificarea adusă ca rectorii să poată avea aceste funcţii pe viaţă”, se mai arată în scrisoarea deschisă.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite