Schulz spune că va avea o discuţie cu Ponta în legătură cu declaraţiile la adresa lui Elmar Brok

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect.

”Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”, a spus Schulz.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a încercat să aibă o intervenţie în acest sens, dar a fost întrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus că a citit despre acest subiect şi că va avea o discuţie atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu europarlamentarul PPE Elmar Brok.

Şi europarlamentarul Cristian Preda a scris, luni, pe contul său de Twitter, că preşedintele PE, Martin Schulz, a declarat că este inacceptabil că premierul Victor Ponta l-a tratat pe Elmar Brok drept nazist.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a declarat, recent, că imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimişi rapid în ţările de origine.

“Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, că europarlamentarul german Elmar Brok este “demagog, iresponsabil şi populist”, care are o gândire “nazistă, fascistă”, la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

“Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună”, a spus Ponta.

Materiale pe aceeaşi temă:

Elmar Brok, europarlamentarul care a propus amprentarea imigranţilor: „Reproşul lui Ponta se va întoarce împotriva lui”

Europarlamentarul Elmar Brok, cel care a propus amprentarea imigranţilor care profită de ajutoarele sociale, a afirmat recent ca majoritatea romanilor si bulgarilor sunt bineveniti in orice stat al UE, dar cei care nu respectă regulile trebuie determinaţi să se conformeze, informează Mediafax.

Ministrul de Externe: Declaraţia europarlamentarului Elmar Brok, privind amprentarea românilor, este „profund neinspirată şi inacceptabilă”

Declaraţia europarlamentarului german, Elmar Brok, privind amprentarea românilor şi bulgarilor este profund neinspirată şi inacceptabilă, a precizat miercuri ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Acesta a făcut un apel la reţinere în retorica publică a politicienilor europeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite