Scăpat de problemele penale, Onţanu candidează la Primăria Sectorului 2. „Merg pe stradă şi mă roagă oamenii să mă întorc“

Scăpat de problemele penale, Onţanu candidează la Primăria Sectorului 2. „Merg pe stradă şi mă roagă oamenii să mă întorc“

Neculai Onţanu

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu vrea încă un mandat la primărie, el urmând să candideze din partea Partidului ADER, pe care l-a fondat în urmă cu doi ani. În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis să înceteze procesul penal împotriva lui Onţanu, pe motiv că faptele s-au prescris. Onţanu era acuzat de luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Candidez pentru că Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsat în paragină. Merg pe stradă şi mă roagă oamenii să mă întorc, pentru că actuala administraţie şi-a bătut joc de locuitorii Sectorului 2 al Capitalei. De la salubrizare, până la investiţii, edilii actuali nu au făcut nimic. Când voi reveni la Primarie, primul lucru pe care il propun va fi anularea taxei de habitat, o aberaţie din punctul meu de vedere. Al doilea lucru va fi să propun continuarea proiectelor de infrastructură lăsate de mine şi neterminate de actuala administraţie. Pasaje rutiere, reabilitarea şcoliilor şi continuarea anveloparii blocurilor", a declarat Neculai Onţanu la lansarea candidaturii.

”În urma multor analize şi frămîntări, împreună cu toată Organizaţia Partidului ADER din Sectorul 2 am ajuns la concluzia că această funcţie trebuie să revină unei persoane care a dovedit că are calităţile unui bun conducător şi a unui gospodar. I-am cerut repetat şi insistent să accepte această nominalizare domnului Neculai Onţanu, pe care l-am asigurat că are toată susţinerea noastră şi a locuitorilor Sectorului 2”, anunţă un comunicat ADER.

Potrivit comunicatului, Onţanu este susţinut pentru Primăria sectorului 2 pentru că are o bună experienţă administrativă.

”În perioada 1994 - 1996 a fost expert parlamentar, în perioada 1996 - 2000 a fost Consilier General al Consiliului General al Municipiului Bucureşti după care Primar al sectorului 2. Este cunoscut ca un om serios, harnic şi apropiat de oameni, care îşi respectă cuvântul şi respectă oamenii”, afirmă colegii săi de partid.
Neculai Onţanu, care a fost timp de 4 mandate primar al sectorului 2, a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, apoi al PSD şi apoi al UNPR.

În iunie 2016, Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis să înceteze procesul penal împotriva lui Onţanu, pe motiv că faptele s-au prescris.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: