Scandalul din PLUS afectează negocierile pentru europarlamentare. USR a făcut sondaj intern pentru a decide dacă se dezice de Cioloş. Care e rezultatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asocierea PLUS cu numele unui fost maior de Securitate afectează negocierile dintre Dacian Cioloş şi Dan Barna pentru o listă comună la alegerile europarlamentare. USR a demarat un sondaj intern pentru a testa cât e oportună mai e o alianţă cu PLUS, arată informaţiile obţinute de Adevărul.

Potrivit discuţiilor purtate pe grupul intern al USR ( Poiana lui Iocan), rezultatul sondajului e următorul:

Imagine indisponibilă

Marius Oprea l-a acuzat pe Dacian Cioloş că unul dintre fondatorii legali ai partidului PLUS a fost maior al Securităţii, care a coordonat o anchetă penală la care istoricul a fost supus în 1988. Fostul premier a reacţionat acuzaţiilor, precizând că este „sătul de scandal şi de mârlănie“. Şi Vlad Voiculescu a precizat că n-a ştiut cine sunt părinţii avocaţilor care i-au ajutat la înfiinţarea partidului, „pentru că nu avem obiceiul să facem dosare“.

Dacian Cioloş a fost criticat de cei din comunitatea Rezist, pe pagina de Facebook a acestora fiind publicat un mesaj în care fostul premier e atacat pentru că nu a fost atent în alegerea oamenilor care se ocupă de partid şi care ar fi trebuit să nu aibă nicio potenţială problemă de imagine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite