Scandalul din Parlament, faza pe sesizări penale: Roman acuză USR şi AUR de huliganism. Simion depune plângere pentru uzurpare de calităţi oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photo/George Călin
Foto: Inquam Photo/George Călin

Scandalul izbucnit în plenul Parlamentului, în urma căruia Florin Roman a fost determinat să părăsească prezidiul, a ajuns la faza de plângeri penale. În timp ce liderul AUR, George Simon, îl acuză pe Roman de uzurpare de calităţi oficiale, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor anunţă că va depune plângere pentru huliganism.

„Domnul Roman o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale”, a declarat George Simon.

 Răspunsul lui Florin Roman a venit pe Facebook, unde a anunţat că va depune plângere pentru huliganism şi a cerut demisia Ancăi Dragu de la şefia Senatului.

“Voi depune plângere penală pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliţia toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forţa, huliganism, injurii şi agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituţional!

Conform regulamentului, şedinţele plenului reunit sunt conduse alternativ, de preşedinţii Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredinţare atribuţiile preşedintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de preşedinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a şi fost înmânat desfăşurătorul de şedinţa! Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Şi pentru ca a comis un nou abuz constituţional! Noua alianţa toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, transmite Florin Roman.

Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor lui Florin Roman, context în care acesta a participat la deschiderea lucrărilor din plen. Florin Roman a intenţionat să prezideze şedinţa, însă a fost înlăturat de mai mulţi parlamentari AUR. Lucrările au fost reluate de Anca Dragu, însă propunerea pentru stabilirea unui calendar pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură a fost respinsă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite