Scandalul „acoperiţilor“. Sebastian Ghiţă îl acuză pe Georgian Pop că nu vrea să-l audieze. Pop: Să dea declaraţie scrisă. Nu amestec Comisia în aventuri electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Ghiţă, membru în comisia de control a activităţii SRI, l-a acuzat pe Georgian Pop, preşedintele Comisiei, că blochează audirea unor politicieni pentru că este prieten cu Valeriu Zgonea şi cu Mihai Tudose, oameni bănuiţi chiar de colegii lor din PSD că ar fi ofiţeri acoperiţi. În replică, Georgian Pop spune că Sebastian Ghiţă poate veni oricând la Comisie, dar să povestească în scris tot ce ştie, nu doar să dea declaraţii.

În urma scandalului declanşat de Victor Ponta, care a declarat că un ofiţer acoperit vrea să pună mâna pe putere în PSD, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a invitat la comisie toate persoanele care au informaţii legate de ilegalităţi comise de către Serviciu, dar a atras atenţia că politicienii ar trebui să nu atragă serviciile în campania electorală. „Sunt consecvent cu un îndemn pe care l-am făcut politicienilor în fiecare campanie electorală din anii precedenţi: este profund greşit să invocăm şi să atragem serviciile secrete în campania electorală. Serviciile secrete trebuie ţinute în afara jocurilor politico-electorale, conform legii“, a spus Pop.

Această declaraţie a stârnit mânia lui Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei, care l-a acuzat pe Georgian Pop că, de fapt, le pune pumnul în gură celor care au ceva de spus. „Prietenia lui Georgian Pop cu Zgonea şi Tudose nu poate să blocheze comisia din parlament. Şi eu, Sebastian Ghiţă, şi colegul meu Daniel Savu avem informaţii importante legate de aceste audieri. Implicarea unor ofiţeri din SRI în activitatea partidelor, în susţinerea unor candidaţi, în activităţi suspecte în zonele politicului, în zona justiţiei sau în zona afacerilor trebuie investigată urgent", a spus deputatul Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

Într-o declaraţie pentru „Adevărul“, Georgian Pop spune, din nou, că dacă vreun parlamentar are ceva de spus, îl aşteaptă la Comisie, însă cu o condiţie: să dea o declaraţie scrisă, nu vorbe-n vânt.

„Audierea este un instrument, nu un scop în sine. De fapt, ei ( Sebastian Ghiţă şi Daniel Savu - n.r.) vor audieri în care să nu spună nimic, să facă doar nişte declaraţii politice. Dacă cineva are ceva de spus, să vină la Comisie - uşa mea e deschisă pentru toată lumea - şi să-mi dea în scris ce declară. Altfel,  eu ar trebui să-mi notez ce spun ei, iar apoi se poate interpreta, mi se poate reproşa că n-am înşţeles bine sau că nu asta au spus. Aşa, să scrie cu mâna lor, pentru că ce e scris e bun scris, iar eu nu fac altceva decât să pun număr de înregistrare şi dau reclamaţia în control. Deci, pentru rigurozitate, vreau document scris“, spune Georgian Pop.

„Nu vreau să amestec Comisia în aventuri electorale. Dacă nu vor să dea documente scrise, n-au decât să mă schimbe din fruntea Comisiei. În rest, n-am nimic personal cu Sebastian Ghiţă, iar cu Tudose şi Zgonea sunt coleg de partid. Atât şi nimic mai mult“, a conchis Pop.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite