Scandal în USL, din cauza autostrăzilor. Un vicepreşedinte PNL cere demisia ministrului Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova FOTO Mediafax
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova FOTO Mediafax

Vicepreşedintele PNL Cristian Buican cere demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, pe motiv că „reprezentanţii PSD care şi-au asumat construcţia de autostrăzi în România au lucrat împotriva intereselor judeţului Vâlcea“.

„Când am ieşit public luna trecută şi am cerut demisia lui Şova, a lui Cîlea şi a celorlalţi reprezentanţi PSD-işti din Vâlcea, majoritatea a zis că nu am dreptate şi să aşteptăm, că nu se poate să nu facem acest tronson. Iată că am avut dreptate şi că reprezentanţii PSD care şi-au asumat construcţia de autostrăzi în România au lucrat împotriva intereselor judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. Sunt curios ce mai pot zice PSD-iştii vâlceni acum, după ce însuşi prim-ministrul şi şeful lor de partid susţine autostrada Sibiu-Braşov şi nu Sibiu-Piteşti“, a declarat Buican, la Realitatea.

Scandalul intervine în contextul în care premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, la Parlament, noul proiect privind construcţia unei reţele de autostrăzi.

„Vă prezint un proiect important al USL, de a avea în mod realist o reţea de autostrăzi care să fie construită şi am stabilit anul 2018 ca orizont de realizare a acestor autostrăzi. E un mesaj pe care vrem sa îl dăm tuturor, ce putem face. Vrem să discutaţi în cadrul comisiilor de specialitate şi dacă sunteţi de acord să facem un proiect de lege privind construcţia autostrăzilor.Avem în acest moment 500 de kilometri de autostrăzi. Important e să accelerăm proiectele deja începute“, a declarat Ponta.

La finalul şedinţei, premierul a anunţat şi că liderii coaliţiei de guvernare au ajuns la un acord privind alocarea banilor rezultaţi din introducerea accizei suplimentare la benzină.

„Am prezentat  proiectele finanţate şi de unde sunt finanţate. De data asta, pentru fiecare tronson am prezentat şi sursa de finanţare. Cred că e o idee foarte bună de a adopta o lege, ca să nu schimbe fiecare nou Guvern proiectele de autostradă“ a explicat Ponta.

Potrivit proiectului de autostrăzi prezentat de premierul Victor Ponta şi ministrul Dan Şova, prioritar este tronsonul de autostradă Sibiu — Braşov, urmând ca Sibiu — Piteşti să intre în discuţie după 2022.

Preşedintele Consiliului Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, consideră declaraţiile liderului vâlcean al PNL, Cristian Buican, care a cerut demisia ministrului Dan Şova şi a liderilor vâlceni ai PSD, sunt "pline de ridicol".

"Ridicolul prestaţiilor politice ale domnului nu este nou. Tot el este cel care a vehiculat ideea modernizării DN 7 D — Câineni — Titeşti — Perişani — Curtea de Argeş fără să ştie, de fapt, care este statutul acestui drum peste limita cu judeţul Argeş. Acum, mai nou, plin de ridicol, cere nici mai mult, nici mai puţin decât demisia ministrului Dan Şova, dar şi a conducerii administraţiei publice din judeţul Vâlcea, transformându-se în portavoce a opoziţiei. Elanul lui propagandistic anti — PSD n-a slăbit nici măcar la începutul acestei săptămâni când primul ministru Victor Ponta a informat Parlamentul că tronsonul de autostradă Piteşti — Râmnicu Vâlcea se află pe lista priorităţilor pe anul 2014 şi că fondurile necesare lucrărilor de construcţie vor fi asigurate atât prin Programul european de coeziune, cât şi prin Connecting Europe Facility, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Durata execuţiei va fi de patru ani, aşa încât, din 2018, vâlcenii şi toţi participanţii la traficul rutier vor circula pe autostradă", a precizat Cîlea.

Pe aceeaşi temă:

DOCUMENT Ponta a prezentat noul plan de autostrăzi. Cum va arăta România în 2018

Victor Ponta are în plan o nouă autostradă: Craiova-Calafat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite