Scandal la şedinţa PNL. Mara Mareş i-a cerut lui Petre Roman să facă un pas în spate, pentru că e judecat pentru crime împotriva umanităţii. Orban, de partea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, în şedinţa Biroului Politic al PNL, Mara Mareş, liderul organizaţiei de tineret, i-a cerut fostului premier Petre Roman să facă un pas în spate, în condiţiile în care este trimis în judecată în dosarul Mineriadei. Preşdintele PNL, Ludovic Orban, a fost de partea Marei Mareş, au declarat surse din PNL pentru „Adevărul“.

Duminică, liderii PNL s-au reunit în şedinţa Biroului Politic pentru a stabili strategia împotriva Guvernului Dăncilă. „Deşi nu-l invitase nimeni, la şedinţă a apărut şi Petre Roman, care s-a aşezat lângă prezidiu. A ieşit scandal, după ce Mara Mareş, liderul TNL, i-a cerut să facă un pas în spate pentru că afectează imaginea partidului, în condiţiile în care este trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei“, au povestit surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. 

Sursele citate susţin că liderul PNL, Ludovic Orban, i-a dat dreptatea Marei Mareş. Drept urmare, Petre Roman a plecat de la şedinţă după numai 15 minute, nervos. 

În vara anului trecut, Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorii militari au finalizat cercetările în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi au trimis în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, 14 persoane: fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi fostul lider al minerilor Miron Cozma.

Potrivit procurorilor, în zilele de 11 şi 12 iunie 1990 autorităţile statului au hotărât să declanşeze un atac violent împotriva manifestanţilor aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în acest atac fiind implicate, în mod nelegal, forţe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite