Scandal cu replici ciudate în PDL: Delfinii au banii de la Dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul director al PDL care s-a întrunit, joi, pentru a discuta dezastrul alegerilor s-a lăsat cu certuri și vorbe grele. Dintre acestea, poate cea mai ciudată declarație, deși trunchiată, este cea a Elenei Udrea, care le-a spus colegilor „Știți cu toții unde sunt banii de la Ministerul Dezvoltării".

Cel mai acid critic al conducerii PDL, pare a fi prim-vicepreședintele Vasile Blaga. Potopul de acuzații a fost, se pare, îndreptat atât asupra președintelui Emil Boc, cât și asupra fostului lider al PDL București, Elena Udrea.

Vasile Blaga susține debarcarea lui Emil Boc și o acuză pe Elena Udrea că Ministerul Dezvoltării ar fi fost unul al relațiilor.

„Ți-ai pus toți delfinii în funcție", i-a spus Vasile Blaga Elenei Udrea.

Ce fel de insultă este „delfin"?

Delfinii sunt mamifere prietonoase, inteligente, iar oamenii de știință au motive întemeiate să creadă că se folosesc un limbaj destul de apropiat de cel al oamenilor. Nu atacă oameni, sunt jucăuși și dau impresia de seninătate.

Rechinii, însă, sunt prădători prin excelență, au dinți ascuțiți și, cele mai multe dintre specii, atacă oamenii.

România susține delfinii

Probabil termenul căutat era rechin, pentru că e greu de crezut că delfinii ar putea face rău Ministerului Mediului.

Cel mai sigur, însă, delfinii au fost cei care au primit banii de la Ministerul Dezvoltării, despre care Elena Udrea a subliniat că știu cu toții unde sunt.

„Observ că se caută un ţap ispăşitor şi se dă vina pe mine. Eu nu am luat acasă banii de la minister. Ştiţi cu toţii unde sunt banii de la Ministerul Dezvoltării".

Delfinii au, se pare, banii de la Ministerul Dezvoltării.

Președintele Senatului nu este, însă, singurul care a lansat acuzații grele.

Și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, i-a explicat Robertei Anastase pe românește, de ce a devenit președintele Camerei Deputaților:

„Te-am pus să numeri voturi, nu să le pierzi."

Cât despre fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, Falcă a acuzat întreaga echipă de miniștrii PDL care i-au fost subordnați: „L-aţi scăpat din hăţuri pe Ungureanu. Dacă rămânea prim-ministru, nu se întâmplau toate astea".

Liderul PDL Mureș, Dorin Florea, la rândul său a întrebat-o pe Roberta Anastase: „Te crezi la discoteca? Te-am pus șefă la Parlament ca să numeri bile, nu ca să-ți bați joc".

„Nu mai are rost să rămâneți", a fost concluzia pedelistului Dorin Florea.

Potrivit stenogramelor, Emil Boc ar fi acceptat cu grație abdicarea de pe tronul portocaliu: „Mă supun deciziei dumneavoastră. Cum decideţi voi, aşa fac."

Un lider anonim, glumește în timpul ședinței cu jurnaliștii: „E cu sânge pe pereți. Urmează demisia conducerii în bloc."

Președintele Senatului, Vasile Blaga, a concluzionat amar, că Mesia a murit: „Mesia nu mai există. Am avut doi, unul din ei l-am avut noi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite