Scandal în PSD pe numărătoarea voturilor. Dragnea prezintă o victorie zdrobitoare. Firea spune că o treime din liderii PSD au fost absenţi de la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 68 de membri ai Comitetului Executiv al PSD, 39 au fost în mod clar asumat de partea lui Liviu Dragnea, în timp ce 10 au votat de partea taberei Paul Stănescu- Gabriela Firea. S-a mai consemnat o abţinere - chiar a lui Dragnea -, în timp ce nu mai puţin de 18 lideri de filiale nu au votat, potrivit Gabrielei Firea. Însă Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu au oferit alte cifre.

Cele tei variante ale votului din CEX:

Gabriela Firea: „Au fost 10 voturi (ca Dragnea, n.r.) să facă un pas lateral, 39 de voturi împotrivă şi o abţinere“. Marian Neacşu, aflat alături de Firea, a completat: 18 lideri de filiale nu au votat. „Unii au plecat mai repede pentru că pierdeau avionul, alţii nu au venit deloc la şedinţă“, a explicat secaretarul general al PSD.

Câteva minute mai târziu, Codrin Ştefănescu, secretar genral adjunct al PSD, a spus că doar 8 lideri PSD au votat împotriva lui Liviu Dragnea, în timp ce alţi 59 au susţinut că liderul partidului nu trebuie să se retragă. Codrin Ştefănescu a mai declarat că există un proces verbal care a consemnat votul şi că cifrele prezentate de el sunt cele de pe documentul pe care îl va face public.

Ulterior, în conferinţa de presă de după CEX, Liviu Dragnea a dat, la rândul său, alte cifre: 56 pentru susţinerea sa, 8 voturi împotrivă şi o abţinere. „Sau 55 cu 8 cu 1“, a spus Drganea, confuz. 

Comitetul Executiv al PSD a tranşat disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Scorul final este neclar: Dragnea a prezentat o victorie zdrobitoare, în timp ce Firea a susţinuct că o treime din membrii CEX au absentat de la vot. Cât despre OUG pe amistie, Dragnea a pasat răspunderea la Guvern

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite