Scandal la PSD Constanţa. Felix Stroe vrea să retragă candidatul partidului la Consiliul Judeţean pentru a candida el însuşi

Scandal la PSD Constanţa. Felix Stroe vrea să retragă candidatul partidului la Consiliul Judeţean pentru a candida el însuşi

Felix Stroe se deplasează în acest moment către Marcel Ciolacu la Neptun pentru a-l informa de această decizie FOTO Arhivă

Preşedintele PSD Constanţa Felix Stroe vrea să-l retragă din competiţia pentru alegerile locale pe Horia Ţuţuianu, actualul preşedinte de Consiliu Judeţean, pentru a candida el îsuşi la această funcţie. Deşi candidatura lui Ţuţuianu a fost validată în CEx-ul naţional de săptămâna trecută, Stroe a convocat Biroul Permanent Judeţean pentru a schimba candidatul, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalul argument al lui Felix Stroe este că acesta ar avea primarii de partea lui, mai afirmă sursele citate. Liderul PSD Marcel Ciolacu se află acum la mare, la vila de protocol de la Neptun, iar Felix Stroe este în drum spre acesta pentru a-l informa de modificare.
 
Există şanse ca Ciolacu să accepte modificare lui Felix Stroe, mai ales că acesta din urmă este unul dintre social-democraţii care mereu a fost alături de liderul interimar în deciziile din CEx şi şi-a arătat susţinerea pentru acesta în Congresul PSD care va avea loc pe 22 august. 
 
Marcel Ciolacu şi-a desemnat deja echipa pentru cu care va candida pentru şefia partidului în cadrul Congresului:
 
1. Marcel Ciolacu - preşedinte
2. Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte
3. Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte
 
 
Înainte de Congres însă, Marcel Ciolacu va da o probă de curaj în sensul moţiunii de cenzură.
 
Promisiunea făcută de Marcel Ciolacu în Comitetul Executiv, de la finalul lui iulie, că la jumătatea lunii va fi depusă moţiunea de cenzură şi Guvernul, demis, a fost repede uitată de acesta şi de social-democraţii apropiaţi, care sunt mai degrabă în favoarea unei moţiuni de cenzură care să aibă loc după Congresul PSD din 22 august. La rândul său, Ciolacu a anunţat public că va depune moţiunea de cenzură în momentul în care PSD va avea cele 233 de voturi necesare pentru a demite Guvernul.  
 
Miercuri, Ciolacu a afirmat că PSD va depune moţiune de cenzură pe 17 august, explicând că după 9 luni de guvernare liberală este „un haos imens, o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările